Cultural Road Festival attains membership in European Festivals Association - Hurriyet Daily News

Kültürel Yol Festivali Avrupa Festivaller Birliği’ne Üye Oldu – Hürriyet Daily News

Türkiye’nin Kültürel Yol Festivalleri, zengin Anadolu kültürel mirasını dünya sahnesine taşıyarak Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üye oldu.

Kültürel Yol Festivalleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Anadolu’nun zengin tarihini, kültürünü, sanatını ve medeniyetini tüm dünyaya aktarmak amacıyla düzenlenmektedir. Festival, sanat, gastronomi, eğlence ve sohbetin ziyaretçilerle buluştuğu yerel odaklı bir kültür anlayışını benimsemektedir.

Uluslararası platformlarda yerini alan Kültürel Yol Festivalleri, 1952 yılından beri Avrupa’da en seçkin kültür ve sanat festivallerine ev sahipliği yapan EFA’nın üyesi olmuştur. EFA, 40 ülkede 100’den fazla festivali bir araya getiren bir organizasyon olarak öne çıkmaktadır. EFA, üye festivallerini Avrupa ve dünya genelinde temsil etmekte, sanatı daha geniş kitlelere ulaştıran platformlar sağlamakta ve kültür ve sanata erişim ve katılım hakkını temel bir insan hakkı olarak teşvik etmektedir.

Bu birlik, dijitalleşme ve küreselleşmenin everişken dünyasında festival üreticilerini bilgilendirmek, ilham vermek ve festival peyzajını zenginleştirmek amacıyla bir araya getirmeyi hedeflemektedir. EFA üyeliği sayesinde, Kültürel Yol Festivalleri Türkiye’nin kültürel zenginliğini sergileyecek ve uluslararası arenada kültürel mirasını daha etkili bir şekilde tanıtacaktır.