Kerem Akturkoglu of Galatasaray during the Turkish Super Lig match between Galatasaray and Umraniyespor at Nef Stadyumu

Leeds’in Türk hücumcusu için yaklaşımı, Man Utd tarafından mahvedildi – ancak Farke, €15m’lik yaz transferi için umut veriliyor – TEAMtalk

Leeds United, Galatasaray’ın yıldız oyuncularını satmaya istekli olmadığı için Kerem Akturkoğlu’yu transfer etme girişimine engel olduklarını iddia ediyor. Galatasaray şu anda iki büyük kupayı arzularken, kulüp yıldız oyuncularının satışını görüşmeye istekli değil.

Leeds United, Daniel Farke yönetiminde son derece başarılı bir dönem geçirerek Championship’te üçüncü sıraya kadar yükseldi. Ancak son maçlarda ilerleme kaydedemediler ve son altı maçtan sadece bir puan alabildiler. Ancak Cumartesi günü Elland Yolu’ndaki karşılaşmada Ipswich Town’u yenerlerse, şampiyonluk hedeflerine doğru adım atacaklar.

Leeds, sezonun ikinci yarısında güçlü bir şekilde yükselmek ve kadrolarını daha da güçlendirmek için Ocak ayı penceresine odaklanmaya başladı. Bu sezon Leeds’in en büyük güçlerinden biri kanat oyuncularından gelen gol tehlikesi olmuştur. Ancak Wilfried Gnonto’nun Everton’dan gelen £25m teklifine rağmen sadece altı maçta başladı.

Sonuç olarak, Wilfried Gnonto’nun satılık durumu hakkında Leeds’in duruşunun yumuşadığı ve kış penceresinde büyük bir teklif gelirse onun satışını düşünebilecekleri öne sürülüyor.

Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu’na yönelik hedeflenen bir hamle de Leeds’e skandal niteliği taşıyacak. Ancak bu, yalnızca Galatasaray ile yaşanan gerginlikler nedeniyle. Galatasaray, 26 defa milli formayı giymiş olan Türk oyuncuyu yalnızca sportif nedenlerle özgür bırakmayacaklarını belirtti.

Galatasaray Menajeri Okan Buruk, sezon sonuna kadar oyunculara ihtiyaç duyacaklarını belirtirken, herhangi bir satışın Ocak ayında gerçekleşmeyeceğini belirtti. Ancak Buruk, Akturkoglu ve Boey’ye “Sezon sonuna kadar bekleyin” dedi. Bu durumda Leeds ve Lazio, yaz için yapılabilecek bir anlaşmayı beklemeye devam edecekler.