david barajas LZrYH3MGsM0 unsplash scaled e1718285464232

Minneapolis ve diğer ABD merkezlerinden İstanbul’a kesintisiz uçuşlar için Türk hava yolları başlıyor

Türk Hava Yolları son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri ile İstanbul (IST) arasındaki ağını hızla genişletiyor ve sadece son birkaç yılda Dallas-Fort Worth (DFW), Denver (DEN) ve birkaç diğer şehre doğrudan uçuşlar ekliyor. Ancak henüz bitmedi. Şimdi Türk Hava Yolları’nın isteği ne mi? Minneapolis-St. Paul (MSP), Orlando (MCO), Charlotte (CLT) ve Philadelphia (PHL).
Havayolunun başkanı Ahmet Bolat’a göre, bu dört şehir taşıyıcının toplamda 20 ABD şehrine uçma planının bir parçası. Türk Hava Yolları Salı günü Denver’e ilk uçuşuyla hizmet verdiği 14. şehre başladı.
Ancak Minneapolis veya Orlando’dan İstanbul’a doğrudan uçuşların yakın zamanda başlayacağını beklemeyin. Havayolu henüz resmi bir açıklama yapmadı ve uçuşlar henüz satışa çıkmadı. Minneapolis havaalanından gelen temsilciler Minnesota’dan İstanbul’a doğrudan servis olasılığı hakkında hemen yanıt vermedi.
Bu ABD rotalarının hayata geçmesi yıllar alabilir – ve bazıları hiç gerçekleşmeyebilir. Türkiye’nin bayrak taşıyıcısının, yeni doğrudan uçuş rotalarını hazır olmadan uzun süre önce ima etme geçmişi var. Örneğin: Havayolu Denver’a ilk kez uçacağını 2021 yılında duyurdu… ancak bu rotanın gerçek uçuşa geçmesi neredeyse üç tam yıl aldı.
Ancak bir şey kesin: Türk Hava Yolları ABD ayağını genişletmeye devam edecek. Sadece bir sonraki neresi olacağı ve ne zaman olacağı önemli.
Hava yolu pandemiden çıkışta atağa geçti ve son birkaç yılda Dallas, Seattle (SEA), Detroit ve Denver gibi yeni doğrudan uçuşlar ekledi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde onlarca geniş gövdeli uçakla, havayolu sadece bu yeni uçakların uçabileceği daha fazla yer bulmak zorunda.
Ve İstanbul ve Türkiye’nin geri kalanı kuşkusuz kalabalık seyahatçileri çekecek, Türkler ABD’li seyahatçilere hızlı bir mola ile pratikte her yere ulaşabilir. Afrika’dan Ortadoğu’ya ve hatta ana Avrupa’ya kuzeye, Türk Hava Yolları seyahatçileri Istanbul üzerinden hedeflerine bağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Ve bunu yapabilir: Dünyadaki hiçbir havayolu Türk Hava Yolları’ndan daha fazla varış noktasına doğrudan uçuşlar düzenlemez.
Türk, muhtemelen havadaki en iyi catering ve servis seçeneği sunan iş sınıfı ile tanınır ve İstanbul’da mükemmel salonları bulunur. Türkiye’den birçok ABD merkezine uçan Boeing 777’leri oldukça eski ve kalabalık bir kabinle donatılmış olsa da, yeni Boeing 787 Dreamliner’ları ve Airbus A350’leri çok daha modern ve rahat uzanma koltuklarıyla donatılmıştır.
Minneapolis’e hoş bir ek olacak olan havayolu, Delta’nın Midwest merkezindeki hakimiyetine (ve yüksek fiyatlarına) ciddi bir meydan okuma sunan havayollarının da açlığını çeken seyahat edenler olacak. Bu yıl Aer Lingus bu bahar Dublin’e (DUB) doğrudan uçuşları geri getirirken, Lufthansa geçen hafta ilk kez Frankfurt’a (FRA) seferlerine başladı. Delta’nın SkyTeam ittifakının bir parçası olmayan ancak Lufthansa gibi Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları, bir kaç yıl içinde ek bir rekabet patlaması olacaktı.
Aynı şey Charlotte ve – diğer havayollarında az sayıda uzun mesafe seçeneği bulunan iki büyük Amerikan Havayolları merkezi için de geçerli. Ve Disney World ve diğer cazibe merkezleri ile Orlando, uluslararası havayolları için bir mıknatıs olmaya devam ediyor. Bu gelişen bir haber hikayesi, güncellemeler için geri dönün.