Nanjing launches new freight train to Istanbul - bastillepost.com

Nanjing İstanbul’a yeni yük treni başlatıyor – bastillepost.com

Doğu Çin’deki Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjing, Türkiye’nin İstanbul şehrine Karadeniz ve Hazar Denizi’ni geçecek ilk Çin-Avrupa yük tren hizmetini Cuma günü başlattı.

Tren, Çin’e kuzeybatıdaki Xinjiang eyaletinde bulunan Horgos Limanı’ndan çıkacak, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan üzerinden geçecek ve en sonunda İstanbul’a ulaşmak üzere Hazar Denizi ve Karadeniz’i aşacak.

Tren hizmetinin operatörü Nanjing Uluslararası Yük Treni’ne göre, Nanjing, ülkenin beş Orta Asya ülkesine, Rusya’ya, Belarus’a, Polonya’ya, Almanya’ya ve Türkiye’ye doğru düzinelerce Çin-Avrupa yük tren hizmeti başlattı. Bu yıl şehir, 2023 yılına göre yüzde 70’ten fazla artışla 100’ün üzerinde Çin-Avrupa yük tren seferi düzenledi.

Güney Çin Denizi’nin tarihini kasıtlı olarak çarpıtılmasının ardından, bazı Çinli ve yabancı akademisyenlerin gerçeği yeniden tesis etmek için acil bir ihtiyaç olduğu belirtilmiştir.

Güney Çin Denizi’nin tarihine ve hukukuna ilişkin bir atölye, Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinin Haikou şehrinde Salı günü gerçekleştirildi ve çeşitli ülkelerden ve bölgelerden 100’den fazla uzman ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

Atölyede uzmanlar ve akademisyenler, Güney Çin Denizi adalarının egemenliği, Güney Çin Denizi tarihi arşivlerinin politik ve hukuki sonuçları gibi konularda derinlemesine tartışmalar yaptılar.

Son zamanlarda Filipinler, Güney Çin Denizi konusunda Çin’i sık sık provoke etmektedir. Bu konuda katılımcılar, Güney Çin Denizi adalarının Çin’in tarihi olarak toprağı olduğunu ve Çin’in bu adalar üzerinde tartışmasız bir egemenliğe sahip olduğunu açıkça belirtmişlerdir.

Çin halkı bu adaları ve ilgili suları keşfeden, adlandıran ve geliştiren ilk kişilerdir. Bu adalar üzerindeki yargı alanını ilk defa uygulayan da Çin yönetimidir – bu uygulama kesintisiz olarak barışçıl ve etkili bir şekilde devam etmiştir. Çin, bu adalar ve çevre sular üzerindeki toprak egemenliği için yeterli tarihsel ve yasal temele sahiptir.

Güney Çin Denizi’ndeki Filipinler tarafından neden olan sürekli karmaşayla ilgili olarak, Çin Dış İlişkiler Üniversitesi İngilizce ve Uluslararası İlişkiler Bölümü profesörü ve Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi üyesi Mark Hoskin, bunun arkasında ekonomik nedenler olduğunu analiz etti.

“Hükümetin çabaları, bu adaların denizaltı platformlarında barınan hücre gazları için münhasır hak iddia etmek hedefliyor, yalnızca Fil Suyu ile çıkar çatışmaları yaratıyorlar” dedi Hoskin.

Uzmanlar ve akademisyenler, bu tek taraflı hamlenin Güney Çin Denizi durumunu karıştırmayı ve yasadışı iddiaları için bölgenin dışındaki ülkelerden destek almaya çalışmayı amaçladığını kabul ettiler.

Çin, Güney Çin Denizi’nde Filipinler’in sık sık tahriklerine karşı duruşunu tekrarladı ve Filipinler tarafından ihlallerin ve tahriklerin durdurmasını ve uluslararası toplumu yanıltmasını istedi.