North Long Beach man finds stolen car using an Apple Airtag - NBC Southern California

North Long Beach man finds stolen car using an Apple Airtag – NBC Southern California

Hey dostlar! Long Beach’ten Philip Obando’nun arabasını çaldırdıktan sonra Apple Airtag’i bagajına saklayarak geri alması çok ilginç bir hikaye!

Adam evinden çıktı, arabasını göremedi ve şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırdı. Hemen polisi arayıp telefonundaki Airtag uygulamasından arabasını takip etmeye başladı. Arabası sadece birkaç blok uzaklıkta olduğunu gördü.

Obando ve eşi arabayı izlemeye devam etti ama Airtag dondu. Ama sonra öğleden sonra tekrardan takip etmeye başladılar ve bir benzin istasyonunda arabayı gördüler.

Eşi, “İşte arabam! Adam arabayı benzin alırken, Haydi arabadan in, git al” deyince aksiyon başlamış oldu!

Obando hırsızla karşılaştı ve eşi de arabayı benzinciye sıkıştırdı. “Bu benim arabam!” dedi. Adam “Hayır, benim arabam” dedi. Obando ekstra anahtarı çıkarıp arabayı açınca adam “Oh, oh, pardon” diyip kaçtı.

Arabada uyuşturucu parçalarını geri bırakmıştı. Obando, dashcam videosunu izleyince hırsızı mahallesinde dolaşırken, ara sokaklara girerken, plakaları değiştirirken hatta arabayı yıkamaya götürürken gördü.

Dashcam videosu ayrıca hırsızın başka bir adamı araçta topladığını ve çalma hakkında övündüğünü gösteriyordu. Adam, “Bu bir bimmer, bu bimmer … boom! Bu aracı bir yere park edeceğim ve yarın diğerini alacağım” dedi.

Diğer araç eşinin arabasıydı ve hırsızın Obando’nun arabasının anahtarını bulduğu aracıydı.

Polis verilerine göre, 1 Ocak – 20 Nisan tarihleri arasında Kuzey Long Beach’te 78 araba hırsızlığı bildirildi.

Hırsızla karşılaştıktan sonra Obando, hırsızın cüzdanını ve kimliğini buldu. Kimlikteki adrese baktığında, hırsızın komşusu olduğunu keşfetti. “Adresine baktık ve ne yazık ki gerçekten burada yaşadığımızdan çok uzak değil. Bu korkutucu” dedi.

Obando, cüzdanı ve tüm videoları polise verdi ve polis, şüpheli bir hırsızla karşılaşmamaları konusunda ona güvenlik endişeleri nedeniyle tavsiyede bulundu.

NBC4, bir tutuklamanın yapıp yapılmadığını sormak için Long Beach polisine ulaştı ama henüz bir yanıt almadı. Sonuç olarak, dikkat etmeniz gereken bir şey var: Arabanızı çalınca hırsızı kovalamak yerine, bir Airtag edinmeyi ya da polise haber vermekten çekinmeyin, ne de olsa Obando sayesinde arabasını geri aldı!