Opel unveils new Frontera in Istanbul, signals focus on Turkish market - Türkiye Newspaper

Opel, Turkish pazarına odaklanarak İstanbul’da yeni Frontera’yı tanıttı – Türkiye Gazetesi

Alman üretici Opel, Türk pazarına odaklanarak İstanbul’da Yeni Frontera’nın küresel lansmanını gerçekleştirdi ve gelecekteki tasarım felsefesinin ilk ipuçlarını sundu. Otomotiv gazetecilerini bir araya getiren etkinlikte Opel CEO’su Huettl, Türkiye’yi övdü.

Opel, yeni Frontera ile B-SUV segmentindeki konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor. C-SUV segmentinin boyutlarına meydan okuyan Yeni Frontera başlangıçta 5 kişilik olarak sunulacak ve 100 HP 48V hibrit ve 300 kilometre menzilli elektrikli versiyonlarla gelecek. Gelecekte yedi kişilik bir versiyon eklenecek ve 136 HP 48V hibrit ile 400 kilometre menzilli elektrikli versiyonlar sunulacak. Göz alıcı tasarım detaylarıyla yeni Frontera’nın Türkiye’de 2024’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.

İstanbul’da gerçekleştirilen küresel lansmanda Opel CEO’su Florian Huettl, marka ve Türk pazarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Huettl, Almanya ve Fransa’nın ardından Türkiye’nin Opel’in üçüncü yuvası olduğunu belirterek, Türk kullanıcılarının hassasiyetlerini anladıklarını ve müşteri memnuniyetini önceliklendirdiklerini söyledi.

2023 yılında Avrupa’da birçok pazarda önemli bir büyüme yaşandığını belirten Huettl, Avrupa genelinde elektrikli araçların %20’yi oluşturduğunu söyledi. Türkiye’de ise 2023 yılında elektrikli araçlarda hızlı bir yükseliş görüldüğünü ifade etti. Türk pazarındaki büyümenin devam etmesini istediklerini vurgulayan Huettl, rekabetçi fiyatlar ve özelliklerle yeni Frontera’nın Türk pazarına sunulacağını belirtti.

Çin markalarının agresif büyümesi konusuna değinen Huettl, rekabetten hoşlandıklarını ve yeni Frontera’yı çok rekabetçi fiyatlarla pazara sunacaklarını söyledi. Opel müşterilerinin Alman aracına sahip olduklarını ve markaya güvendiklerini belirtti.

Toplantıda konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Yiğit Yantaç, son yıllarda Türkiye’deki yoğun yatırımlara dikkat çekti. 62 bayi ve tamamen eğitimli satış ve servis ekipleri ile hızla büyümeye devam ettiklerini belirten Yantaç, elektrikli araçlar için eğitim ve şarj altyapısı çalışmalarına uzun süre önce başladıklarını ve bugün elektrikli araç sektöründe en yetkin markalardan biri olduklarını vurguladı.