Sushim Mukul

Pakistanlılar, Hindistanlıları rehine olarak kaçırıyor: Türkiye’den Kamboçya’ya – India Today

Üç Pakistanlı mülteci Türkiye’de bir Hint vatandaşını kaçırdı ve Hindistan’daki ailesinden güvenli bir şekilde serbest bırakılması için 20 lakh rupi talep ettiler. Bu Mayıs ayındaki olay tek başına değil. Kamboçya’da ise, bir Pakistanlı çift iki Hintliyi üç hafta boyunca rehin tutarak ailelerinden fidye istedi. Hem Türkiye’de hem de Kamboçya’daki fidye için kaçırılma vakalarında yer alan Pakistanlılar tutuklandı.

Türkiye’deki polisler, pazar günü (20 Mayıs) Edirne şehrinde bir Hint vatandaşını kaçırmak suçlamasıyla üç Pakistanlıyı gözaltına aldıklarını açıkladı. Pakistanlılar, İstanbul’daki bir restoranda bulaşık yıkamak için çalışan Radhakrishnan’ı kaçırdılar. Pakistanlılar, Radhakrishnan’ı Edirne şehrine iş teklifiyle çektiler ve kaçırdılar. Pakistanlılar, ellerini ve ayaklarını bağladılar ve ailesini tehdit etmek için onlara bir video gönderdiler. Kaçıranlar, Hindistan’daki Radhakrishnan’ın ailesinden 20 lakh rupi fidye talep ettiler. Polis, Pakistanlı kaçıranlardan tabancaları da ele geçirdi.

Kamboçya’da başkent Phnom Penh’deki polis, yasa dışı şekilde iki Hint vatandaşını kaçırarak üç hafta boyunca alıkoymakla suçlanan iki Pakistanlı adamı tutukladı. Pakistanlılar, Mohammad Saad ve Sudit Kumar’ı 25 Nisan’da kaçırdı ve polis tarafından 16 Mayıs’ta serbest bırakıldılar. Mağdurlar, kaçırıldıklarında kelepçelenmiş, dövülmüş ve gözleri bağlı tutulmuşlardı. Pakistanlılar, Saad ve Sudit’in pasaportlarını da aldıktan sonra fidye karşılığında ailelerinden her biri için 10.000 dolar, toplamda 20.000 dolar talep ettiler. Hindistanlılar en son 17 Haziran’da üç Pakistanlı uzakta olduğunda kurtulabildiler.

Pakistanlıların yurtdışında işlediği son kaçırma ve diğer suçlar endişe verici ve bu tür vakalar son zamanlarda artmış durumda. Nisan ayında Nepal’de dört Pakistanlı vatandaş, dört Sri Lankalı vatandaşı kaçırarak Avrupa’da iş bulacakları konusunda kandırmışlardı. Pakistanlılar, dört Sri Lankalıdan milyonlarca rupi talep etmişlerdi. 2022’de, İstanbul’un Taksim Meydanı’ndan altı Pakistanlı çetenin silahlı olarak dört Nepal vatandaşını kaçırdığı bildirilmişti. Dört Nepal vatandaşı işkence görmüş ve ailelerine 10.000 Euro fidye istenmişti.

Türkiye’deki olaylar gibi, Türkiye’nin 2022’de Pakistanlı vatandaşlar için vize politikasını sıkılaştırmasına neden oldu. Bu Pakistanlıları sertleştirme kararı, Türk sosyal medyasında ‘Pakistanlı Sapıklar’ ve ‘Pakistanlı Defolun’ gibi hashtag’lerin trend olmasının ardından geldi.