Pegasus Airlines Launches Direct Bratislava-Istanbul Service - AviationSource News

Pegasus Airlines, Bratislava-İstanbul doğrudan uçuş hizmetini başlatıyor

Türk düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Airlines, Bratislava Havaalanı (BTS) ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı (SAW) arasında yeni bir doğrudan uçuş hattı başlattı. Bu ağ ilavesi, Pegasus’un 100. uluslararası uçuş hattını işaret ediyor ve yolculara yıl boyunca uygun bağlantılar sunacak. Uçuşlar haftada iki kez gerçekleştirilecek ve her iki havaalanından da Çarşamba ve Pazar günleri kalkacak. Bratislava’dan kalkacak yolcular, yerel saatine bağlı olarak 11:55 veya 10:20’de kalkış bekleyebilirken, İstanbul’dan dönüş uçuşları yerel saatle 14:00 veya 12:30’da kalkacak. Başlangıç fiyatları uygun €39.99’dan (tek yön) başlayacak.

Emre Pekesen, Pegasus Airlines Satış ve Ağ Planlama Grubu Müdürü, “Bratislava ve Slovakya’yı canlı İstanbul şehri ile bağlayan bu düzenli hizmeti başlatmaktan mutluluk duyuyoruz,” dedi. Bu yeni doğrudan rota sadece Bratislava ile İstanbul arasında uygun seyahat sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Bratislava Havaalanı (BTS), daha geniş bir destinasyon ağına kapılar açarak Pegasus Airlines için bir merkez görevi görüyor. Pegasus Airlines ile kesintisiz bağlantılar sayesinde Cappadocia, Kuveyt, Gürcistan gibi heyecan verici yerlere seyahat etmek mümkün.

M. R. Štefánik Havaalanı (BTS) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dušan Novota, yeni ortaklığa desteklerini ifade etti. “Pegasus Airlines’ı Bratislava Havaalanı’nda yeni düzenli bir taşıyıcı olarak karşılamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu İstanbul’a yıl boyu doğrudan uçuşlar, yolculara büyük bir havaalanı olan önemli bağlantılar sağlıyor ve daha fazla destinasyona kapıları açıyor. Bu rota, Mayıs 18 2024 tarihinde başlatılacak Antalya’ya yönelik mevsimsel servis ile birleştirildiğinde, Bratislava Havaalanı’nı bu yıl Slovakya ile Türkiye arasında seyahat eden rekor sayıda yolcuyu karşılamaya hazırlar.”

1990 yılında kurulan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alındı ve düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Türkiye’nin önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketi olan Pegasus, herkesin uçma hakkına sahip olduğuna inanıyor ve misafirlerine düşük maliyetli yapısı aracılığıyla iyi değerli biletlerle ve genç uçaklarla seyahat etme imkanı sunuyor. Pegasus Airlines, 53 ülkede 138 destinasyona uçarak konuklarını Türkiye’nin 35 farklı noktasına ve uluslararası ağında 103 farklı noktaya taşıyor. Bratislava Havaalanı, Slovakya’nın en büyük uluslararası havaalanı olup, şehir merkezine sadece 9 km uzaklıkta stratejik bir konumda bulunmaktadır. 1947 yılına dayanan zengin bir tarihe sahip olan havaalanı, 1951 yılında resmi olarak düzenli hava trafiği operasyonlarına başladı. 2023 yılında havaalanı 1,8 milyondan fazla yolcuya hizmet vermiş ve 26.000’den fazla uçuş gerçekleştirmiştir. Bratislava Havaalanı şu anda 16 ülkede 35 destinasyona direkt uçuşlar sağlıyor ve yaz sezonunun en yoğun olduğu dönemlerde ek charter uçuşlar da gerçekleştiriyor.