Portekiz son dakikada 3 puanı kaptı – NTV Spor

Türkiye’nin Gürcistan’ı mağlup etmesinin ardından, F Grubu’nda Portekiz ve Çekya arasındaki mücadele 2-1 Portekiz’in galibiyetiyle sonuçlandı. Maçta Provod, Hranac (kendi kalesine) ve Conceicao’nun attığı gollerle mücadele edildi. Portekiz’in Jota’nın ofsayt gerekçesiyle VAR kararıyla iptal edilen golü de maçın en dikkat çekici anlarından biri oldu. Türkiye ise gruptaki ilk maçlar sonunda lider konumda yer aldı, 3 puanla zirveye oturdu. Portekiz ise averajla ikinci sırada kendine yer buldu. Çekya 3., Gürcistan ise 4. sırada yer aldı.

Portekiz’in deneyimli futbolcusu Pepe, 41 yaş 113 günlükken, Avrupa Şampiyonası tarihinde maça çıkan en yaşlı oyuncu unvanına sahip oldu. Cristiano Ronaldo ise 6. kez Avrupa Şampiyonası’na katılarak, bu alanda bir ilke imza attı. Ronaldo, ilk kez 2004 yılındaki ev sahipliği yaptığı turnuvada Portekiz Milli Takımı için sahaya çıkmıştı.

Maçın ilk 11’leri ise şu şekildeydi:
Portekiz: Costa, Dias, Pepe, Dalot, Mendes, Vitinha, Fernandes, Silva, Cancelo, Leao, Ronaldo
Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Sulc, Soucek, Provod, Doudera, Kuchta, Schick

Mücadelenin dakikalarına gelirsek;
62. dakikada Çekya’dan Provod’un attığı golle Çekya öne geçti.
69. dakikada ise Leao’nun yaptığı orta sonucu Hranac’ın kendi kalesine attığı golle skor 1-1 oldu.
87. dakikada Ronaldo’nun kafa vuruşu direkten döndü ve Jota’nın attığı gol ise ofsayt gerekçesiyle VAR kararıyla iptal edildi.
90+2. dakikada ise Conceicao Portekiz’e galibiyeti getiren golü kaydetti.

Bu maç, gollerin yanı sıra Pepe’nin rekoru ve Ronaldo’nun devam eden başarısıyla da dikkat çekiciydi. Türkiye’nin liderliği ise takımın moral ve motivasyonunu yüksek tutarak turnuvaya güçlü bir başlangıç yapmasını sağladı. Gruptaki diğer maçlar ve sonuçlar da takip edilmeye devam edecek.