Real Madrid, Mauro Icardi için sürpriz bir Ocak hamlesi planlıyor mu? – Sports Mole

Real Madrid’in Ocak transfer dönemi öncesi Galatasaray forveti Mauro Icardi’nin dikkatini çektiği bildiriliyor. Icardi, bu sezonki performanslarıyla Avrupa sahnesinde yeniden dikkat çekmeyi başardı. 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a karşı Old Trafford’da attığı geç golle dikkatleri üzerine çekti. Ancak Icardi’nin Galatasaray’ı grupta üçüncülüğe taşıyabilmesine rağmen, Türk devi Fenerbahçe ile zirvede mücadele ederken yerel liginde etkileyici bir gol formunu sürdürdü. Marca’ya göre, bu sezon şimdiye kadar 18 gol atan Icardi’nin formu, Ocak ayında onu transfer etmek isteyen Real Madrid’in ilgisini çekmiş durumda.

Rapor, Icardi’nin Real Madrid’de Joselu ile ilk 11’de yer almak için yarışacağını belirtiyor. Ancak Joselu, kariyerinin erken döneminde bazı eleştirilere maruz kalsa da, 33 yaşındaki futbolcu, düzenli olarak sahada olmasa da dokuz gol kaydetmeyi başardı. Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, sezon başında Rodrygo ve Vinicius Junior’a ilk 11’de şans verirken, Junior’ın sakatlığı geçici olarak bu ortaklığı bozdu. Ancak Vini Jr, kasım ortasında Brezilya milli takımında sakatlık geçirdi ve Şubat ayında Şampiyonlar Ligi’nin yeniden başlamasına kadar geri dönemeyebilir. Vini Jr’ın sakatlığı sonrası oynadıkları altı maçın beşini kazanmalarına rağmen, Real Madrid, Ocak ayında yeni bir hücum seçeneği için piyasaya girecek gibi görünüyor.

2010’ların sonlarına doğru Icardi, Inter Milan formasıyla Avrupa’nın en çok aranan forvetlerinden biri oldu. Barcelona’nın altyapısından yetişen Icardi, Inter Milan’da geçirdiği altı sezonda büyük başarılara imza attı, ancak Nerazzurri ile büyük bir kupa kazanamadı. 2013’te Sampdoria’dan transfer olduktan sonra, Icardi Inter Milan formasıyla 124 gol attı ve ardından Paris Saint-Germain’e transfer oldu. Kylian Mbappe ve Neymar’ın gölgesinde oynaması ve sonrasında Messi’nin de katılmasıyla Icardi’nin performansı hafifçe düştü ve kısa sürede Parc des Princes’te istenmeyen isim haline geldi. Icardi daha sonra Galatasaray’a transfer olmaya ikna edildi ve burada 52 maçta 40 gol atarak başarılı bir performans sergiledi. Icardi’nin Ocak ayında İspanya’ya geri dönmesi durumunda, 13 yıl sonra İtalya’dan ayrılışının ardından Barselona’nın ezeli rakibi Real Madrid’e geri dönüşü kesinlikle büyük yankı uyandıracak.