Sheyh Ree drops new single inspired by Istanbul | Daily Sabah - Daily Sabah

Şeyh Ree, İstanbul’dan ilham alan yeni single’ını yayınladı

Müzik endüstrisinde tanınmış bir isim olan ve Hadise, Edis ve Emre Altuğ gibi tanınmış sanatçıların şarkılarına katkıda bulunan yetenekli sanatçı Sheyh Ree, Warner Music Türkiye etiketi altında yeni şarkısı “Empati”yi piyasaya sürdü. Farklı vokal tarzıyla benzersiz şarkılar ortaya koyan Sheyh Ree, “Empati”nin hem sözlerini hem de bestesini kaleme aldı. Şarkının yapımını Ozade üstlendi. Sheyh Ree tarafından yönetilen ve Erva Işler tarafından sanat yönetimi yapılan müzik videosu, sadece sanatçının performansını ve tarzını değil, aynı zamanda şarkıda tasvir edilen kadınların görsel temsillerini de içeriyor. Sheyh Ree, İstanbul’dan ilham alarak “Empati”yi yazdı, şehre benzetmelerde bulundu. Şarkıyı yaklaşık iki ay boyunca büyük bir memnuniyetle hazırlandıklarını belirterek, “Empati”, en çok heyecan duyduğum singlelardan biri. Dört yıl önce İstanbul’a geldim. Şehir bana birçok duygu verdi. Bu yüzden şarkının simgesi İstanbul. Dinleyicilerin bu şarkı aracılığıyla beni daha iyi anlayacaklarına inanıyorum,” diyerek şarkının yaratım süreci hakkındaki duygularını ifade etti. Sheyh Ree’nin “Empati”si sanatçının duygusal bağlantısını ve İstanbul’un kendisine bahşettiği duyguları yansıtıyor. Ortalama tempolu bir yapıya sahip olan şarkı, dinleyicilere duygusal ve düşündürücü bir deneyim sunuyor. Sheyh Ree’nin bu yeni single’ı, dinleyicilerden büyük ilgi görmesi beklenen projelerden biri. Şarkı ve müzik videosu, Sheyh Ree’nin kariyerinde önemli bir adım olma potansiyeline sahip.

Son zamanların başarılı ve hızla yükselen isimlerinden biri olan Çağan Şengül, başarısını arttırmaya devam ediyor. Çağan Şengül’ün yeni şarkısı “Yokmuş Sevenim Senden Önce”yi piyasaya sürdü. Ardı ardına yayınladığı single’larla, Şengül bir kez daha yeteneğini sergiliyor ve coverları da sıkça konuşuluyor. Yoğun konser programına rağmen Çağan Şengül, yeni şarkısı için söz ve müziği bizzat kaleme alırken, düzenlemeyi ise Burak Bedirli üstlendi. “Yokmuş Sevenim Senden Önce”adlı eserin dinleyenleri, şarkının duygusal yoğunluğunu ve Çağan Şengül’ün benzersiz tarzını takdir edecekler. Başarılı sanatçı, şarkılarında kendi hayatından ve duygularından ilham aldığıyla tanınıyor. “Yokmuş Sevenim Senden Önce”, dinleyicilere samimi ve derin bir müzikal deneyim sunarak bu geleneği sürdürüyor. Şengül’ün müziği gençlerin yanı sıra geniş bir kitleye hitap ediyor.

Sevilen sanatçı Cem Adrian’ın merakla beklenen albümü “Solmayan Şarkılar 2” Sony Music Türkiye etiketi altında yayınlandı. Türk klasik müziğinin unutulmaz eserlerini yeniden yorumlayan Adrian, bu albümde 10 şarkıya yer veriyor. Sanatçı albümü, “Bir Gülü Sevdim” ve “Hatıram Olsun” adlı şarkılarla duyurdu. Albüm hakkında konuşan Cem Adrian, “Kaliteli müziğin, şiirin ve özellikle aşkın mücadele ettiği bu dönemde, bu çok özel şarkıları yeniden yorumlayarak, kaydederek, yeni bir nesile tanıtarak, belki hatırlatarak veya hatta bu duyguların varlığını öğreterek… Bu, albüm için motivasyonumdu” dedi. Müzik severler, Cem Adrian’ın eşsiz yorumu ve karmaşık düzenlemeleriyle “Bir İlkbahar Sabahı”, “Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun” ve “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” gibi değerli eserleri dinleme fırsatı bulacakları bu albüm ile Türk klasik müziğinin unutulmaz eserlerine kendi dokunuşunu ekleyerek 2020 albümü “Solmayan Şarkılar”ın devamı niteliğinde bir çalışma sunuyor.