Somali president’s son to be brought to Türkiye: Minister - Hurriyet Daily News

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Türkiye’ye getirilecek: Bakan – Hürriyet Daily News

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan kaza karışan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un Türkiye’ye getirileceğini duyurdu. Tunç, “Somali adalet mercileriyle görüştük ve önümüzdeki günlerde sanık Türkiye’ye gelip yargılama sürecine katılacak. Bu şekilde yabancı birine karşı vatandaşlarımızın haklarını kaybetmesine izin vermeyeceğiz,” dedi. “Özellikle son günlerde sosyal medyada bu konuda bazı eleştiriler var. Bu konu bize karşı kullanılıyor. Davanın sonuna kadar takip edeceğiz. Bu bağlamda bizzat Somali adalet bakanıyla görüştüm,” diye ekledi.
Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud, Associated Press’e verdiği bir röportajda, 40 yaşındaki doktor oğlunun, kazanın ardından olay yerinde kaldığını ve İstanbul’da birkaç gün daha kaldığını söyledi. “Bu bir kaza idi. Kaçmadı, avukat kiraladı ve tutuklama emri olmadı. İşleri vardı ve ülkeden çıktı,” dedi.
38 yaşındaki Göçer, İstanbul’da yoğun bir otoyolda Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu tarafından kullanılan bir aracın çarpması sonucu 6 Aralık’ta hastanede öldü.
Türk yetkililer, motosiklet sürücüsünün ölümünün ardından cumhurbaşkanının oğluna yönelik tutuklama kararı verdi ve yurtdışına çıkışı yasakladı, ancak raporlara göre genç Mohamud, tutuklama kararının verildiği zamana kadar Türkiye’yi terk etmişti.
“Hala ülkeden bağlantılı, onunla konuşarak geri dönüp mahkemeye çıkmasını istiyorum. Karar onun, ama ben bu tavsiyede bulunuyorum,” diye ekledi. “Bu fırsatla, nasıl iletişime geçeceğimi bilmediğim aileye başsağlığı diliyorum. Onların acılarına ortak oluyoruz. Kayıpları için üzgünüz,” dedi.
“Türkiye kardeş bir ülkedir. Kanunları ve yargı sistemini saygı duyuyoruz. Somali Cumhurbaşkanı olarak, kimsenin bu ülkenin yargı sistemini ihlal etmesine asla izin vermeyeceğim,” diye ekledi. Bu nedenle, bu davanın adil bir şekilde sonuçlanabilmesi için adım atılması gerektiğini vurguladı. Bu durumda, konunun yanlış bilgilendirme veya yanlış anlama içerdiği düşünülmektedir. Bu durumun mümkün olduğunca adaletli ve objektif bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğine inanmaktayız.