Son dakika... Çanakkale'de orman yangını...Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi geçişlerine açıldı - Hürriyet

Son dakika… Çanakkale, İzmir ve Uşak’ta orman yangını… Bakan Yumaklı son durumu açıkladı – Hürriyet

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, Yangın Yönetim Aracından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yumaklı’ya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri, İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak eşlik etti.

Bakan Yumaklı, sözlerine tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak başladı. Son yaşanan orman yangınları hakkında bilgi veren Yumaklı, 42 orman yangınının gerçekleştiğini ve bunlardan 22’sinin orman içinde, 20’sinin ise orman dışında olduğunu belirtti. Ayrıca, 5 yangının üst risk grubunda gerçekleştiğini ve bunların Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak’ta olduğunu aktardı. Eceabat ilçesinde devam eden yangınla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, yangının tespit edilmesinin ardından hemen müdahaleye başlandığını ve birçok araç ve personelle yangınla mücadele edildiğini ifade etti.

Eceabat’taki yangınla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, şu anda 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve 540 personelle mücadele edildiğini ve yangının tedbir amacıyla bazı köylerin boşaltıldığını söyledi. Ancak herhangi bir yerleşim yerinin tehdit altında olmadığını belirtti. Bakan Yumaklı, ayrıca Çanakkale Boğazı’nın geçici olarak kapatıldığını ve Gelibolu tarihi alanına girişlerin durdurulduğunu da aktardı.

Uşak’taki yangın hakkında da bilgi veren Bakan Yumaklı, yangının başlamasının ardından hemen müdahale edildiğini ve yangına karşı 1 helikopter, 33 kara aracı ve 161 personelle mücadele edildiğini belirtti. Bakan Yumaklı, ülkenin yangınla mücadele kapasitesinin yeterli olduğunu vurguladı ve bütün kurumların işbirliği içinde olduğunu ifade etti. Yangınla mücadeledeki son durumu düzenli olarak paylaşacaklarını ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Yumaklı, Çanakkale’ye ve Eceabat’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, ülkenin bağımsızlık savaşında önemli bir yeri olan bu tarihi yarım adanın zarar görmesinin üzüntü verici olduğunu belirtti. Son olarak, mücadelelerin devam edeceğini ve en kısa sürede iyi haberler paylaşacaklarını umut etti.