Son dakika... Çanakkale'de orman yangını...Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi geçişlerine açıldı - Hürriyet

Son dakika… Çanakkale’de orman yangını…Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi geçişlerine açıldı – Hürriyet

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eceabat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgeye gelen Bakan Yumaklı, Çanakkale Boğazı’nda devam eden yangın yönetim aracından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yumaklı’ya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak eşlik etti.

Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı ve Türkiye genelinde yaşanan orman yangınları hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar 42 orman yangını yaşandığını belirten Yumaklı, bunlardan 22’sinin orman içinde, 20’sinin ise orman dışında gerçekleştiğini ifade etti. Özellikle Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak illerinde üst risk grubunda yer alan 5 yangın olduğunu aktaran Yumaklı, Eceabat ilçesinde devam eden yangına dair detayları paylaştı. Yangının tespit edildiği saatten itibaren müdahaleye başlandığını ve helikopterlerin gün batımı nedeniyle inmek zorunda kaldığını belirtti. 94 adet arazöz ve iş makinesi ile 540 personelin yangınla mücadele ettiğini açıklayan Bakan Yumaklı, şu ana kadar köylerin boşaltılmasının gerekmeyecek kadar kontrol altında olduğunu dile getirdi.

Uşak’taki yangına da değinen Bakan Yumaklı, yangının başlamasından itibaren hızla müdahale edildiğini ve 1 helikopter, 33 kara aracı ve 161 personelle yangınla mücadele edildiğini belirtti. Türkiye’nin yangınla mücadele kabiliyetinin yüksek olduğunu vurgulayan Yumaklı, bütün kurumların işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Bakan Yumaklı, hava şartlarının değişebileceğini ve sürekli olarak güncel bilgileri paylaşacaklarını ifade etti.

Bakan Yumaklı, Çanakkale’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek tarihi Gelibolu Yarımadası’nın zarar görmemesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. İnşallah, yangınların kısa sürede kontrol altına alınacağını ve iyi haberlerin alınacağını umut etti. Yangınla mücadelede devam eden çalışmalara destek olmaya devam edileceğini ve vatandaşların güvenliği için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.