SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERİ: Meteoroloji duyurdu! Sağanak ve soğuk havalar... - Milliyet

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERİ: Meteoroloji duyurdu! Sağanak ve soğuk havalar… – Milliyet

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’nin kuzey kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi beklenirken, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde güney, güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Toz taşınımına karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarının yükseleceği ve normallerin üzerine çıkacağı belirtilirken, güneyli rüzgarlar etkili olacak. Özellikle Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı olabileceği uyarısı yapılıyor. Ayrıca Orta ve Güney Ege’de fırtına beklendiği bilgisi veriliyor.

Olası fırtına ve toz taşınımı nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulanırken, kişilerin kronik rahatsızlığı veya yaşlılık durumlarında özellikle dikkatli olmaları isteniyor. Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklıklarının yükselmesi sebebiyle zarar görmemek için güneşin en sıcak saatlerinde dışarıda bulunmamaya özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

Gece ve yarın için Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağmur ve toz taşınımı olabileceği uyarısında bulunulurken, hava tahminleri ve sıcaklık değerleri de paylaşılıyor. Hava durumu raporuna göre, farklı bölgelerde parçalı veya çok bulutlu hava öngörülüyor ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in raporuna göre, hafta sonu ve gelecek haçta İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Çiftçiler tohum ekmeye hazırlık yaparken hava durumu raporunu göz önünde bulundurmaları öneriliyor. Bu doğrultuda, hava durumu tahminlerini takip etmek ve gerekli tedbirleri almak önem taşıyor.