SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ: İstanbullular yarına dikkat! - Milliyet

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ: İstanbullular yarına dikkat! – Milliyet

Ülkemizde hava durumu ile ilgili yapılan tahminlere göre, güney, iç ve batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif eserken, zaman zaman orta kuvvette olacak ve Marmara ile Kuzey Ege’de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanmaktadır. Özellikle İstanbul’da yarın kuzey ilçelerinde hafif yağmur görülebileceği belirtilirken, sıcaklıkta herhangi bir değişiklik olmayacağı ve ortalamanın 1-2 derece üzerinde seyredeceği ifade edilmektedir.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, Haziran ayının batı bölgelerinde yağışsız ve sıcak bir şekilde sonlanacağı tahmin edilmektedir. Ancak hafta başından itibaren Marmara ve batı bölgelerinde tekrar aşırı sıcaklar beklenirken, Doğu ve Karadeniz bölgelerinde ise yoğun yağışların olacağı belirtilmektedir. Gelecek haftanın ikinci yarısında ise Marmara’da kuvvetli yağışlar görüleceği öngörülmektedir.

29 Haziran Cumartesi günü Marmara’nın güneyi ile Ege’nin batısında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtınanın (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) etkili olması beklenirken, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmaktadır. İzmir içinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapılırken, aynı gün gece saatlerinde etkisinin kaybolması beklenmektedir.

Özellikle Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa gibi illerde sarı alarm seviyesindeki uyarılar dikkate alınmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Hava durumu tahminlerini ve uyarıları yakından takip etmek, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak herkesin güvenliği için önemlidir.