Son Dakika Hava Durumu Haberleri: Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil... - Milliyet

Son Dakika Hava Durumu Haberleri: Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil… – Milliyet

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trakya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van, İstanbul’un batısı ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak yağışlı hava öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık geçişler bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmamakla birlikte, iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artış öngörülüyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif eserken, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji bugün, Ağrı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarıda bulundu. Trakya ve İstanbul’un batısında, sabah ve öğlen saatlerinde gök gürültülü yağmur görülmesi beklenirken, öğleden sonra diğer yerlerde yağış olması tahmin ediliyor. Sıcaklığın kuzey bölgelerde artması beklenirken, rüzgar İç Ege ve İç Anadolu’nun batısında orta kuvvette esecek.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı hava şartları görülmeye devam ediyor. Erzincan’da Temmuz ayında bile kar sürprizi yaşanırken, Keşiş Dağları’nın zirveleri beyaza büründü. Araçsız sürücüler bile yol kenarına park ederek bu doğa olayını izledi. Hava ısındıkça kar erimeye başladı. Bazı illerde ise önemli hava değişiklikleri beklenmiyor, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bazı bölgelerde yağışlı hava etkili olacak.

Ankara’da 36 derece hava beklenirken, İstanbul’da gök gürültülü yağmur görülmesi tahmin ediliyor. İzmir’de ise hava açık ve sıcak geçecek. Diyarbakır’da ise hava durumu 37 derece olacak. Yağışlı geçen günlerin ardından güneşli ve sıcak bir hava bekleniyor. Özellikle kuzey kesimlerde rüzgarın etkili olabileceği belirtilirken, vatandaşların güneş kremi kullanmaları öneriliyor.