SON DAKİKA HAVA DURUMU: MGM uyardı! İşte İstanbul hava durumu - Milliyet

SON DAKİKA HAVA DURUMU: MGM uyardı! İşte İstanbul hava durumu – Milliyet

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Afyonkarahisar çevresinde yerel sağanak yağışlar beklenmektedir. Bu yağışların Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir.

Genel olarak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve artmaya devam edeceği öngörülmektedir. Rüzgarlar genellikle kuzeyli olup, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ve Kuzey ile Kıyı Ege’de ise kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir. Özellikle sıcak hava uyarısı yapılarak, dışarıda fazla zaman geçirilmemesi, bol sıvı tüketilmesi ve ince pamuklu kıyafetler tercih edilmesi önerilmektedir.

AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbul’da yeni hafta boyunca sıcaklıkların 33-36 derece aralığında seyretmesi ve hava sıcaklığının 28 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin üzerinde olması beklenmektedir. Özellikle güneşin dik açıyla geldiği saatlerde dikkatli olunması ve aşırı sıcaklardan korunulması gerekmektedir.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar olması beklenmektedir. Bu yağışlarla birlikte yıldırım, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca, bazı illerde sarı alarm verildiği ve hava durumunun takip edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Karabük ve Düzce gibi illerde ise sıcaklıkların en yüksek değerlere ulaşması beklenmektedir. Bu nedenle vatandaşların uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir.