SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: Bu fotoğrafla tehdit ettiler! Ürkütücü hedef - Milliyet

SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: Bu fotoğrafla tehdit ettiler! Ürkütücü hedef – Milliyet

Sınıra yakın bir kasabada meydana gelen hava saldırısı sonrasında gerilim tırmanıyor. Lübnan’ın güneyinden İsrail’e 80’den fazla roket ateşleyen Hizbullah, İsrail’in sınırına yakın bir konvoyunu hedef aldı. Ayrıca roket yağmurunun yanı sıra İsrail’e ait bir insansız hava aracını da düşürdü. Hava saldırısında Lübnan’ın en büyük askeri gücü Hizbullah’ın komutanlarından biri olan Talip Abdullah’ın evi yerle bir edilirken, dört Hizbullah üyesi hayatını kaybetti.

Lübnanlı askeri kaynaklar, Talip Abdullah’ın bu çatışmaların başladığı tarihten beri en önemli ölen komutan olduğunu ifade etti. Hizbullah’ın güney komutanı Talip Abdullah, İran Devrim Muhafızları’nın yurt dışındaki operasyon birimi Kudüs Gücü’nün lideri Kasım Süleymani ile birlikte görüntülerde yer alıyor. İran ile yakın ilişkilere sahip olan Hizbullah, Tahran yönetiminin en önemli müttefiklerinden biri.

Hizbullah’ın güney komutanı Talip Abdullah’ın öldürülmesinin ardından İsrail tarafında kırmızı alarm verilirken, büyük bir misilleme bekleniyor. Geçmişte Hizbullah füzelerinin orman yangınlarına neden olmasıyla tırmanan gerilim, taraflar arasındaki savaş tehditlerini arttırdı. Bu çatışmaların dokuzuncu ayında, İsrail’in Hizbullah savaşçılarını öldürdüğü ve sivillerin de yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Çatışmada İsrail’in de general rütbesindeki komutanlarının hayatını kaybettiği ve siviller arasında ölümlerin yaşandığı belirtiliyor. Taraflar arasındaki gerilim sınır hattında tırmanmaya devam ederken, Lübnan sınırındaki kasaba ve köylerde pek çok İsrailli tahliye edildi. Bu çatışmaların taraflar arasındaki gerilimi arttırdığı ve tüm bölgeyi etkilediği belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler, bölgedeki barış ve istikrar için endişe verici bir durumu ortaya koymaktadır.