Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Son dakika…Orta Doğu cehenneme dönüştü! İsrail de Husiler de intikam yemini etti: Peş peşe saldırılar… – Hürriyet

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, İsrail’in Yemen’in Hudeyde limanı bölgesine düzenlediği hava saldırısını kınadı. Kanaani, söz konusu saldırıları ‘tehlikeli eylemler’ olarak nitelendirdi ve İsrail ile ABD’yi suçladı. Kanaani, yapılan saldırıların sonucunda Yemen halkının mazlum ama güçlü olduğunu belirtti ve Gazze’nin masum vatandaşlarına, kadınlarına ve çocuklarına verdiği destek nedeniyle bedel ödediklerini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kanaani’nin Hudeyde limanına yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirterek, bu saldırıların Yemen halkının başına gelmekte olan felaketlerden biri olduğunu ifade etti. Kanaani, insan hakları ihlalleri ve Yemen halkının zarar görmesine yol açan saldırıları, İsrail rejiminin saldırgan doğasının bir yansıması olarak nitelendirdi ve Siyonistlerin bölgede gerginlik ve savaş riskini artırdığı konusunda uyarıda bulundu.

Kanaani, Gazze’deki savunmasız sivillerin sürekli olarak öldürülmesini ve bölgenin kuşatılmasını bölgedeki gerginliklerin ana kaynağı olarak değerlendirdi. Siyonist rejimin Gazze ve Filistin’deki saldırganlığını sürdürdüğü sürece bölgede barışın sağlanamayacağını belirten Kanaani, Siyonist rejimi ve ABD hükümetini, Gazze’deki suçlarının yanı sıra Yemen’e yapılan maceracı saldırıların sorumlusu olarak gördü.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Kanaani’nin İsrail ve ABD’yi bu tehlikeli eylemlerden dolayı suçladığı belirtilerek, Siyonist rejimin Yemen’e yönelik saldırıları ve Gazze’deki saldırganlığını durdurması çağrısında bulunduğu vurgulandı. Kanaani, bölgede yaşanan çatışma ve gerginliklerin artmasına neden olan bu tür saldırgan eylemlerin sona ermesi gerektiğini ve tarafların barışçıl çözümler aramaları gerektiğini ifade etti.

Tehditler ve saldırgan eylemler yerine diyalog, iş birliği ve barışçıl çözümlerle bölgede huzurun sağlanabileceğini belirten Kanaani, uluslararası toplumdan da bu konuda destek istedi. İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Yemen’e yönelik saldırılarını kınayarak, barış ve istikrarın sağlanması için tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.