S&P’den Türkiye’ye Kredi Notu Yükseltme, Fitch’in Ardından | Bugün Haberleri – Mint

S&P Global Ratings tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu hükümetin daha geleneksel politikalara dönmesiyle artırıldı. S&P Global, Türkiye’nin uzun vadeli egemen notunu B’den B’ye bir kademe yükseltti ve pozitif bir görünüme sahip olduğunu belirtti. Şirket, yerel seçimler sonrasında para, maliye ve gelir politikaları arasındaki koordinasyonun artacağını ve dış dengelenme sürecinin yaşanacağını ifade etti.

S&P Global, Türkiye’nin kredi notu görünümünü Kasım ayında pozitif’e yükseltti ve bu adımı Türkiye’nin daha geleneksel bir ekonomi politikasına geçiş yapmasını ve enflasyonu dizginlemek için merkez bankasının sert faiz artışlarını takdir etmek için attığını belirtti. Not görünümünün revize edilmesinden bu yana, Türkiye’nin merkez bankası politika faizini %40’tan %50’ye 1.000 baz puan daha yükseltti ve enflasyonu dizginlemek için “ne gerekiyorsa yapacaklarını” taahhüt etti.

Fitch Ratings bu yıl Türkiye’nin kredi notunu B’ye yükseltirken, Moody’s ise not görünümünü pozitif’e çıkardı ve B3 derecelendirmesini teyit etti. Değerlendirmeler olumlu olsa da, ülkenin kredi notu yine de yatırım yapılabilir seviyenin birkaç kademesi altında yer alıyor. Bununla birlikte, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayında Fitch’in ardından kredi notu artışlarının devam etmesini beklediğini belirtti.

Türkiye’nin kredi notu yükseltmelerinin devam etmesiyle ilgili haberler ve daha fazlası bloomberg.com’da bulunabilir. Küresel bir kredi derecelendirme ajansı olan S&P Global Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi, ülkenin ekonomik politikalarına olan güvenin arttığının bir işareti olarak görülebilir. Bu gelişme, hem yatırımcılar hem de halk için olumlu bir işaret olabilir. Türkiye’nin ekonomisi ve finans piyasaları üzerindeki olumlu etkileri sürekli olarak takip edilebilir, bu nedenle yatırımcılar ve finans profesyonelleri için önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.