Suçlulara ‘dev’ hizmet: Baştan yaratıyorlar – Sözcü

Filipinler’de suçluların yakalanmamak için estetik operasyon yaptırdığı iddia edilen yasa dışı hastanelere polis operasyon düzenledi. Mayıs ayında Manila ve Pasay kentlerinde gerçekleştirilen operasyonda, saç ekme araçları, diş implantları, ten beyazlatma ilaçları gibi malzemeler ele geçirildi. Pasay’daki bir hastanede ise farklı ülkelerden 3 doktor, 1 eczacı ve 1 hemşirenin gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet güçleri, kaçakçılık ve dolandırıcılık suçlarından aranan kişilerin bu tür hastanelere başvurabileceğini belirtti.

Filipinler Başkanlık Ofisi Organize Suçlarla Mücadele Komisyonu Sözcüsü Winston John Casio, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür estetik operasyonlarla bir insanın tamamen değiştirilebileceğini vurguladı. Casio, söz konusu hastanelerde kimlik bilgisinin sorgulanmadığını ve kaçakların dahi buraya başvurabileceğini belirtti. Ayrıca, bu yasa dışı hastanelerin dışarıdan normal klinikler gibi göründüğünü ancak içeride kullanılan teknoloji karşısında insanları şoke ettiğini ifade etti.

Operasyon sonucunda ele geçen materyallerin suçluların kimliklerini değiştirerek yasadan kaçmalarına yardımcı olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle Filipinler polisi, bu tür yasa dışı faaliyetlerin kontrol altına alınması ve suçluların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Suçluların estetik operasyonlar yaptırarak kimlik değiştirme gibi yöntemlerle cezalardan kaçmaya çalıştıklarına dair şikayetler artmış durumda. Bu durumla mücadele etmek ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla polis ve diğer yetkililer titizlikle çalışmalarını yürütüyor.

Yapılan operasyonda elde edilen bulgular ürkütücü olsa da, suçluların bu tür taktiklere başvurması da şaşırtıcı olmamalıdır. Suçluların yasaları aşmak için her türlü yönteme başvurabileceği unutulmamalıdır. Bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı halkın dikkatli olması ve yetkililerin bu tip durumlara karşı hassas bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Filipinler polisinin yürüttüğü operasyonlar, bu tür suç oluşumlarının önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.