Homemade leftover thanksgiving day sandwich with turkey

Şükran Günü Yemeklerinin Artıkları İçin Gıda Güvenliği Rehberi – Texas A&M Bugün – Texas A&M Üniversitesi Bugün

Şükran gününden arta kalan hindi, lezzetli bir sandviç için kullanılabilir veya çeşitli klasik yemeklerde tavuk yerine kullanılabilir. Ancak, bu lezzetli yemekleri güvenli bir şekilde tüketmek için belirli kurallara ve zaman çizelgelerine dikkat etmek gerekmektedir. Texas A&M AgriLife Uzatma Servisi uzmanları, Teksaslıların arta kalanları güvenli bir şekilde tüketmelerine yardımcı olmak için güvenlik kurallarını ve bir zaman çizelgesini paylaştı.

Birinci saat kuralını hatırlayın. Tüm bozulabilir ürünler fırından veya buzdolabından çıktıktan sonra iki saat içinde buzdolabına konulmalıdır. İki saatten fazla bekletilen yiyecekler tehlike bölgesine girer ve buzdolabından çıkarıldığı süre olan iki saati aşan yiyeceklerin atılması gerekmektedir.

Pazartesi sabahı, buzdolabında hala var olan tüm yiyeceklerin atılması gerekmektedir. Bu, yiyecekleri yemek, dondurmak veya arta kalanların geri kalanını atmak için son fırsatınızdır. Artıklar dondurucuda 2 ila 6 ay boyunca saklanabilir ve bu süre zarfında güvenli kalabilirler.

Artıklarla yaratıcı olun. Fazla miktarda yemek pişirirseniz veya misafirler az yemek yerse, artıklarla yaratıcı olabilirsiniz. Tavuk yerine hindi kullanabileceğiniz çeşitli yemek tarifleri ve ilhamlar için Dinner Tonight web sitesine göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, kalanları çözmek, ısıtmak ve tekrar dondurmak için uygun güvenlik protokollerini takip ettiğiniz sürece buzdolabınızda neredeyse süresiz olarak saklayabilirsiniz. Ancak, tadı ve doku birkaç ay sonra kötüleşmeye başlayabilir.

Yıl boyunca dikkate alınması gereken daha fazla gıda güvenliği ipucu. Gıdaları saklamanın en güvenli yolu küçük ve sığ kaplardır. Soğutucuda veya dondurucuda, küçük kaplar artıkların daha hızlı soğumasına yardımcı olur ve sadece ihtiyacınız olan miktarı ısıtmaya olanak tanır. Mikrodalga fırında ısıtırken, önce yiyecekleri kapaklı mikrodalga fırına uygun cam veya seramik bir kabın içinde eşit olarak yerleştirin. İhtiyaç duyulursa biraz sıvı ekleyin. Mikrodalga fırınınızda döner tablayoksa, ısıtma sırasında yiyecekleri eşit olarak ısıtmak için döndürün. Çünkü mikrodalga fırınların soğuk noktaları vardır, besinlerin iç sıcaklığını ısıtmandan sonra bir süre bekletme süresinden sonra besin termometresi kullanarak kontrol edin. Buzdolabınızı 40 derecenin altında tutun. Dondurucunuz 0 dereceye ayarlanmalıdır. Ara sıra cihaz termometresi kullanarak sıcaklıkları kontrol edin. ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetimi web sitesi gıda güvenliği konusunda harika bir kaynaktır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi için bu kaynağı ziyaret edebilirsiniz.