Virgin Logo

Türk Dedektif dizisi BBC’de bu hafta başlıyor ve Killing Eve yıldızıyla hayranlarını heyecanlandırıyor – Virgin Radio UK

BBC’de yayınlanacak olan The Turkish Detective isimli yeni Türk kökenli İngiliz suç gerilimi dizisi, Barbara Nadel’in ödüllü ve en çok satan İdari İkmen roman serisinden uyarlanmış sekiz bölümlük bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Ben Schiffer (Skins) tarafından yazılan ve yapılan dizi, Niels Arden Oplev (The Girl With The Dragon Tattoo) tarafından yönetiliyor. Dizi, Haluk Bilginer (Baba), Ethan Kai (Killing Eve) ve Yasemin Kay Allen (The Usual Suspects) gibi isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip ve İstanbul’un çeşitli kültür ve tarihi ile modern Türkiye’nin karmaşık dünyası arasında geçen suçları çözerken mücadele eden İdari Çetin İkmen’ın (Bilginer) hikayelerini anlatıyor.

Dizinin ilk bölümü, “İngiliz dedektif Mehmet Süleyman’ın, tuhaf dedektif Çetin İkmen tarafından yönetilen cinayet bürosuna katılmak üzere İstanbul’a geldiği anda başlar. Takım, bir üniversite öğrencisinin cinayetini araştırmaya başlar. Katilini bulmak için, takım, öğrencinin çifte yaşamının sırlarını ortaya çıkarmalı, Mehmet’in hem İstanbul’daki yeni hayatına hem de İkmen’in olağandışı yaklaşımına uyum sağlaması gerekmektedir.” şeklinde özetleniyor. Heyecan verici dizi 7 Temmuz 2024 Pazar günü saat 21:00’da BBC2’de başlayacak ve ikinci bölümü 8 Temmuz Pazartesi günü saat 21:00’da ve BBCiPlayer’da izlenebilecek.

Fanlar, “The Turkish Detective için sabırsızlanıyorum! Barbara Nadel’in kitaplarını okumayanlar, gerçekten bir şeyler kaçırıyorsunuz.” yorumunu yaptılar. Bir diğeri, “The Turkish Detective için ilk fragman – harika görünüyor!” dedi. Üçüncü bir hayran ise “OMG – bu diziyi görmek için gerçekten SABIRSIZLANIYORUM! Harika haber!” şeklinde duygularını dile getirdi.

Yazar ve yürütücü yapımcı Ben Schiffer, “Barbara Nadel’in romanını açtığımdan itibaren İdari İkmen karakterine olan aşkımı keşfettim.” dedi. “Karanlık, zor bir dünyada umut ve mizah ışığı olan, duygusal yüklü gizem ve aile draması karışımı olan dizimizin BBC’de bir yuva bulması beni çok mutlu ediyor.” dedi. BBC Program Satın Alma Başkanı Sue Deeks ise, “The Turkish Detective, sadece sürükleyici ve çok katmanlı bir suç gerilimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda göz alıcı İstanbul’da geçiyor, zengin ve çeşitli tarihsel geçmişin kültürel etkilerini de yansıtan canlı, çağdaş bir şehir – gerçekten büyüleyici bir kombinasyon.” şeklinde ekledi.

The Turkish Detective 7 Temmuz Pazar günü saat 21:00’da BBC2’de yayınlanacak.