Turkish giants keen on Anthony Martial but ex-United striker could scupper deal

Türk Devleri Anthony Martial İçin İstedikli Ancak Eski United Forveti Anlaşmayı Basmakalıp Edebilir – United In Focus – Manchester United FC Haberleri

Manchester United’ın golcüsü Anthony Martial, Türk devi Fenerbahçe’nin hedef listesine eklendi. Fransız Martial’ın geleceği, 2019’da eski menajer Ole Gunnar Solskjaer döneminde imzaladığı beş yıllık sözleşmesinin sona ermesine sadece altı aydan az bir süre kaldığı için Manchester United’da sona eriyor gibi görünüyor. Martial’ın eski Monaco’lu ileri oyuncusu olarak çıkış yaptığı 2019/2020 sezonundaki 17 gol, o zamandan beri yaşadığı sakatlıklar ve form kaybı nedeniyle Old Trafford’dan ayrılacağını gösteriyor. David Ornstein’e göre Martial’ın sözleşmesi yeniden yapılmayacak ve Türk ekibi Fenerbahçe’nin ilgisi olduğuna inanılıyor. Ancak eski bir United oyuncusu anlaşmayı bozabilecek gibi gözüküyor.

Türk medyası Dirili Postası’nın raporuna göre Fenerbahçe, Fransız oyuncuyla Ocak ayında görüşmeler yapmak istiyor ve yaz aylarında serbestçe takıma katılması bekleniyor. Habere göre Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki, oyuncuyla İstanbul’a taşınma olasılığını görüşmek için bir toplantı yapacak. Martial’ın sözleşmesinin yaz aylarında sona ermesi nedeniyle kulüpler Ocak ayında oyuncuyu yaklaşarak, oyuncu da yaz aylarında serbest kalma konusunda anlaşma yapılabiliyor ve bu da Türk tarafın yapmaya çalıştığı şey gibi görünüyor. Ancak birkaç sorun olabileceği de unutulmamalı. Martial’ın astronomik maaşının (Sky Sports’a göre £250,000) yanı sıra, Fenerbahçe’nin daha ucuz bir alternatifi olan Wout Weghorst’u da düşünmesi. Weghorst, United’ın kiralık olarak takımına dahil olmasının ardından sadece iki kez gol atarak bekleneni veremedi ve hemen Burnley’e geri döndü. Fenerbahçe’nin rapora göre ilgilenmesi, Hollandalı oyuncunun maaş açısından daha ucuz bir seçenek olması nedeniyle. Ancak Weghorst, yaz aylarında sözleşmesinin bir yılı daha kalacak, bu yüzden Türk ekibinin onu imzalamak için bir ücret ödemesi gerekiyor. Bu nedenle Martial’ın daha çekici bir imza olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu noktada Martial’ın İngiliz futbol sahnesinde olağanüstü bir debut golüyle tanınmaya başlaması ve Louis Van Gaal döneminde takım için performans sergilemesi unutulmamalı. Ancak Mourinho döneminde zorlandığı ve Solskjaer ve Ralf Rangnick altında bir dizi sakatlık yaşadığı için Erik ten Hag altında güvenilir olamadığı görülüyor. Martial’ın Manchester United’daki zamanının bu şekilde sona ermesi üzücü olsa da gerçek şu ki, bu forvetin iki sezon önce ayrılması gerekiyordu.