Turkish football president storms pitch as Super Lig makes troubled return - Yahoo Canada Sports

Türk futbol başkanı Süper Lig’in sıkıntılı dönüşüyle sahaya fırtına gibi girdi – Yahoo Kanada Sporları

Türk futbolu, bir hakemin dövülmesi sonrasında bir haftalık bir aradan sonra yeniden başladığı gün, Süper Lig takımlarından İstanbulspor’un hakemin kararına protesto amacıyla sahadan çekilmesiyle birlikte daha da derin bir krize sürüklendi. İstanbulspor’un başkanı, takımına sahadan çekilme talimatı verdi ve Trabzonspor’a karşı oynanan maç 74. dakikada durduruldu. İstanbulspor, bir penaltı istemelerine rağmen Trabzonspor’dan Paul Onuachu’nun attığı golle 2-1 geriye düştü.

Süper Lig, Ankaragücü başkanının hakeme saldırmasının ardından geçen hafta askıya alınmıştı. Maçın ardından hakem sahada yatarken tekme atılması sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçtan sonra tutuklanan Faruk Koca’ya süresiz men cezası verdi.

Maçlar Salı günü tekrar başladığında, maç öncesi töreninde çocuklar “saygı” yazan tişörtler giyerek hakemlere çiçek verdi. “Bir futbolsever olarak, ligin askıya alınmasına karşı değilim. Ben bir hakem olsam, ligin sonuna kadar hiçbir maça gitmezdim” diyen 25 yaşındaki Basaksehir taraftarı Talha Aydın söyledi. Başkaşehir taraftarı Birol Yolcu da, maçların askıya alınma kararını desteklediğini, ancak artık devam etmesine de memnun olduğunu belirtti. “En azından hakemlerimizin doğru karar verdiği ve maçlara devam etmeye karar verdikleri için minnettarım. Bu çok radikal bir karar,” dedi.

Türkiye’de hakemler genellikle kulüp yöneticileri ve başkanları tarafından yönetim kararları nedeniyle eleştiriliyor, özellikle hakem asistanı (Var) sistemiyle memnuniyetsizlik nedeniyle, ancak nadiren şiddet saldırısının hedefi oluyor. Şok edici saldırı, Türk futbolunun genel kültürünü gözler önüne serdi ve siyasi etkilerin artan sorunları ve hakemlere saygısızlığın tartışmanın merkezinde olduğu konuları gündeme getirdi. Bu konuda daha fazla bilgi edinin, Ödüllü İngiliz gazeteciliğini keşfedin. The Telegraph’u 1 ay ücretsiz dene, ardından sadece 9 dolar için 1 yıl boyunca keyfini çıkar.