Turkish Airlines Launches Denver's New Longest Flight to Istanbul, Linking Two of World's Busiest Airports - Yahoo Life

Türk Hava Yolları, Dünya’nın En İşlek İki Havalimanını Birleştirerek Denver’e İstanbul’a Uzun Uçuşu Başlatıyor

Türk Hava Yolları, 11 Haziran 2024 tarihinde, Denver Uluslararası Havalimanı (DEN) üzerinden yapılan en uzun uçuşunu başlatarak, 6.130 mil ve neredeyse 12 saatlik bir uçuşla Türkiye’nin başkenti İstanbul’a ulaştı. Denver ve İstanbul, dünyanın en kalabalık havaalanlarından ikisine ev sahipliği yapmaktadır. Bu uçuş, şehirler arasındaki ilk bağlantı olup, Türk Hava Yolları’nın ABD’deki 14. noktasını işaretlemektedir.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Denver’daki yeni rotayı kutlayan bir etkinlikte şunları söyledi: “Genişleyen uçuş ağımıza yeni bir rota eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amerikalara yönelik operasyonlarımıza 26 Ağustos 1988’de Brüksel üzerinden New York’a uçuşlarla başladık ve altı yıl sonra, 16 Temmuz 1994’te doğrudan New York’a uçuşlar başlattık. Bugün, Denver dahil olmak üzere ABD’deki 14 destinasyona doğrudan uçmaktan gurur duyuyoruz. Bu yeni rota, yolcularımıza İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini keşfetme fırsatı sunacaktır.”

Denver-İstanbul rotası Salı, Perşembe ve Cuma günleri çalışacak ve 9 Temmuz’da Cumartesi günü yapılan dördüncü bir uçuş eklenecek. Türk Hava Yolları, 130 ülkede 347 destinasyona diğer hiçbir havayolu şirketinden daha çok uçmaktadır. Denver’ın en uzun uçuşunu kutlamak için 3 Temmuz 2024 tarihine kadar satın alınan biletler, 12 Haziran – 20 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki seyahatler için 787 dolardan başlayacaktır.

DEN analizine göre, İstanbul’a yapılan yeni Türk Hava Yolları uçuşu, Colorado ekonomisine yılda 54 milyon doların üzerinde ekonomik etki yapması ve eyalet genelinde yaklaşık 350 yeni iş yaratmasını ve 21 milyon dolardan fazla ek ücret üretmesini beklenmektedir. Bu yeni uçuşlarla birlikte DEN, yedi Avrupa ülkesinde sekiz destinasyon dahil olmak üzere 17 ülkede 31 destinasyona doğrudan erişim sunacaktır.

Denver ile İstanbul arasındaki yolcu talebi 2019’dan bu yana %50 artmıştır. Colorado Valisi Jared Polis, “Denver’dan İstanbul Uluslararası Havalimanı’na yapılan yeni doğrudan uçuş, Colorado halkını Türkiye, Orta Asya ve Doğu Avrupa’ya daha iyi bağlayacak ve Colorado’nun uluslararası ticaretini büyütecek ve Colorado’nun sembolik doğal güzelliklerine daha fazla erişim sağlayacaktır,” dedi.

Türk Hava Yolları, mükemmel servis ve yemekleriyle tanınmaktadır. Business-class yolcuları için uygulanan Uçan Şef programı havadaki diğer uçuş şirketlerinden farklıdır. Her uçuşta bir şef, uçakta yemek pişirme ve gözetleme konusunda sorumludur. Kalkıştan önce, şef business-class yolcuların yanına gelir ve geleneksel Türk lezzetlerinden esinlenen menüyü açıklar.

Denver CEO’su Phil Washington, etkinlikte “O [inaugural] uçuşta bulundum” dedi. Washington, “Mürettebatın ve [Türk Hava Yolları] ekibinin konukseverliği sayesinde 13 saatten çok daha kısa hissetti. Kendimi yenilenmiş hissediyorum” dedi. Becca Blond, seyahat ve yaşam tarzı konularına odaklanan ve solo, lüks ve macera seyahatleri üzerine çalışan ödüllü bir yazar ve yalnızca nöbetçi bir psikiyatrik engelli yaşam kılavuzu olan Poppy ile seyahat eden bir yazar olarak bilinir. Becca, beş kıtada 30’dan fazla Yalnız Gezgin rehber kitabının yazarıdır. Yazar adı düzenli olarak Travel + Leisure, The Points Guy, Thrillist, Matador Network, Planetware ve diğerlerinde yer almaktadır. Yolda olmadığında, Denver’ı evi olarak kabul eder.