Turkish airlines destinations USA, Turkish Airlines USA to India flights, Turkish Airlines news

Türk Hava Yolları Hindistan’a Bağlantılı Olarak 6 Daha Fazla ABD Şehrinden Uçuş Planlıyor – Indian Eagle

Havayolları için belirli bir coğrafyada veya dünya genelinde ağ genişletmesi, pandemi sonrası rekabet ortamında önemli bir büyüme faktörüdür. Son zamanlarda, Japon Havayolları, IndiGo ile iş birliği yaparak Hindistan’da 14 şehre New Delhi IGI ve Kempegowda Bengaluru’dan sorunsuz iç bağlantı sağladı. Haziran 2024’te Lufthansa, Orta Batı’daki Minneapolis ve Kuzey Carolina’daki Raleigh’e ilk uçuşlarını gerçekleştirdi; bu, bu yılın başında Hindistan’a yapılan Hyderabad uçuşlarının ardından gerçekleşti. Etihad, Mart 2024’te Boston’u Hindistan’a bağladı.

Türk Hava Yolları genişlemeye devam ediyor. Son 6 ay içinde Detroit ve Denver’a iniş yapan Türk Hava Yolları, Amerika Birleşik Devletleri’nde altı yeni destinasyonu hedefliyor. Bunlar Philadelphia, Charlotte, Orlando, Minneapolis, Phoenix ve Raleigh/Las Vegas’tır. Havayolunun başkanı Ahmet Bolat, son zamanlarda yaptığı bir röportajda, “ABD’deki destinasyon sayımız 20’ye çıkacak,” diyerek iyimser bir şekilde belirtti. Şu anda, Türk Hava Yolları’nın ABD destinasyonları arasında Doğu kıyısı’nda New York, Newark, Washington DC, Boston ve Atlanta; Midwest’de Chicago ve Detroit; Güney kıyısı’nda Dallas ve Houston; Batı kıyısında San Francisco, Los Angeles ve Seattle bulunmaktadır.

Charlotte, Philadelphia, Orlando, Minneapolis ve Phoenix uluslararası havacılıkta daha az rekabetçi pazarlardır. Türk Hava Yolları, Orta Doğu taşıyıcısı olarak Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı’na uçuş gerçekleştirecek ilk havayolu olacak. British Airways, Kuzey Carolina şehrine hizmet veren tek Avrupa havayolu şirketi olan Lufthansa’nın bu hizmeti sonlandırmasının ardından Charlotte’a hizmet verdu. Şu anda, Charlotte ile Hindistan arasında tek duraklı uçuş neredeyse bulunmamaktadır. American Airlines ve United Airlines, Charlotte’dan Hindistan’a kendi ortakları ile kod paylaşımı yaparak iki duraklı güzergahları işletmektedir.

Philadelphia, Charlotte ile neredeyse aynı pazar payına sahiptir. Philadelphia, Qatar Airways, Air Canada ve Air France için bir destinasyon olmaktan çıktı. Yine de Türk Hava Yolları, Istanbul üzerinden ABD-Hindistan ağında Philadelphia’yı tek Orta Doğu havayolu şirketi olarak sunacak. Ancak, Lufthansa ve British Airways’in Philadelphia ile Hindistan arasında tek duraklı uçuşları işletmesi, Türk Hava Yolları’na rekabet oluşturabilir. Ayrıca, American Airlines ve Qatar Airways’in Philadelphia’dan Hindistan’a yapacağı kod paylaşım uçuşları da Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olan havayolu şirketine başka bir rekabet sağlayacaktır.

Türk Hava Yolları’nın ABD ağ genişleme planları, Amerika’da toplamda 20 veya daha fazla destinasyona ulaşmayı içeriyor. Arizona’daki Phoenix, havayolunun ABD ağ büyümesini destekleyebilir. Çünkü Türk Hava Yolları, ağında American Airlines’ın çoğu merkezini bulundurduğu için Phoenix Sky Harbor Int. Havalimanı, gelecekte İstanbul ile Arizona arasında Hindistan’a tek durak bağlantılarla Türk uçuşlarını alabilir. Eğer gerçekleşirse, TK, Phoenix, Arizona’da Air France ve British Airways ile rekabet eden ilk Orta Doğu havayolu olacaktır. Charlotte ve Philadelphia gibi, Phoenix’İndiHindistan’a iki duraklı uçuşlar, genellikle United Airlines ve American Airlines’ın kod paylaşım ortakları ile işletilmektedir.