futuro helicóptero NGRC para la OTAN - NATO

Türk Hava Yolları, Şili’nin Santiago şehrine yeni uçuş rotasını doğruladı – aviacionline.com

Türk Hava Yolları, şirketin başkent açıklama platformuna yaptığı duyuruyla Şili’nin başkenti Santiago’ya uçacağını doğruladı. Şirket, “Şirketimiz, pazar koşullarına dayanarak Şili’nin başkenti Santiago’ya düzenli seferler yapmaya karar verdi” şeklindeki kısa mesajında, frekansları veya başlangıç tarihini detaylandırmamıştır.

Ancak, geçen Pazartesi günü Aviacionline’da, Türk Hava Yolları’nın İstanbul (IST) ile Şili’nin Santiago (SCL) arasında, Brezilya’nın São Paulo/Guarulhos (GRU) şehrinde mola vererek beşinci özgürlüğü uygulayarak kayıtlı operasyonlara sahip olduğunu Agência Nacional de Aviação Civil’in (ANAC) Operations Registration System Manual’ı (SIROS) ortaya çıkardı.

SIROS’a göre, havayolu 12 Aralık 2024’te Şili’ye, haftada dört uçuş olmak üzere Airbus A350-900 uçaklarıyla iniş yapmayı planlamakta ve haftada 2.632 koltuk kapasitesi sunacak şekilde 324 koltuk kapasitesi sağlayacaktır.

Şimdi, havayolunun geri kalan bilgileri doğrulaması gerekmektedir. Türk Hava Yolları, Eylül 2022’de yayımlanan bir raporda Şili’nin Santiago (SCL) şehrinin yeni orta vadeli hedeflerden biri olacağını açıklamıştı. Ancak, Türk Hava Yolları Başkanı Ahmet Bolat, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen 79. IATA Genel Kurulunda düzenlenen bir basın toplantısında, Şili’nin Santiago şehrini Latin Amerika ağına eklemeyi şimdilik reddettiklerini çünkü bu hizmeti düzgün bir şekilde sunmak için yeterli ve doğru uçakları olmadıklarını belirtmişti.

Bu haberin yayınlanmasından sonra, Santiago havaalanının işletmecisi olan Nuevo Pudahuel de Türk Hava Yolları’nın gelişi konusunu sosyal medyada bir yayınla doğruladı. Yolculuk programlaması onaylandığı takdirde, Santiago, Buenos Aires (Arjantin), São Paulo (Brezilya), Bogotá (Kolombiya), Havana (Küba), Meksiko Şehri ve Cancún (Meksika), Panama Şehri (Panama) ve Caracas’tan (Venezuela) sonra Türk Hava Yolları’nın Latin Amerika’daki dokuzuncu destinasyonu haline gelecektir. Ayrıca, Santiago ve São Paulo arasındaki pazarda LATAM (haftada 70 uçuş), SKY (21) ve JetSMART (21) tarafından geniş çapta domine edilen rekabete de katılacaktır. Şili Sivil Havacılık Kurulu (JAC) verilerine göre, bu rotanın ülkenin en önemli üçüncü uluslararası rota olduğu, 2024 yılının ilk yarısında 663.476 yolcunun taşındığı belirtilmiştir.