The Independent

Türk Super Lig’de Son Tartışma: Başkan, Penaltı Nedeniyle Takımı Sahadan Çekme Kararı Aldı – Yahoo Sporları

Türk Süper Lig, özel hakemlik tartışmalarıyla sarsıldıktan sonra İstanbulspor başkanı Faik Sarıalioğlu, oyuncularına penaltı verilmediği için oyuncularını sahadan çekti. Olay, ligin bir haftalık aranın ardından tekrar harekete geçtiği gün meydana geldi, Ankaragücü’nün başkanı Faruk Koca’nın hakeme yumruk atarak gözaltına alınmasının ardından lig durdurulmuştu. Trabzonspor, kiralık Southampton’lı golcü Paul Onuachu’nun golüyle 2-1 öne geçti, bunun hemen ardından ise İstanbulspor, Florian Loshaj ve Batista Mendy arasında yaşanan çarpışma sonrası penaltı bekledi. Golün ardından beş dakika içinde Sarıalioğlu, sahaya fırtınalar kopararak oyuncularını protesto kapsamında sahadan çıkmalarını istedi. Bazı İstanbulspor oyuncularının kendi başkanlarına maçın devam etmesine izin vermesini istedikleri görüldü. Maç 73. dakikada terk edildi.

“Trendyol Süper Lig’in 17. haftasındaki İstanbulspor maçı, karşı takım oyuncularının sahayı terk etmesiyle 73. dakikada durduruldu” mesajını Trabzonspor, olayın ardından X’de, önceden Twitter yoluyla yayınladı.

“Bu futbol için üzücü bir gün… Bundan sonra futbol federasyonunun kararını bekleyeceğiz” Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı da maç sonrası ekledi. İstanbulspor ise maç sonrasında henüz bir açıklama yapmadı veya yorum yapmadı. Şu anda Türk Birinci Ligi’nin en alt sırasında bulunuyorlar.

Olay, önceki yüksek profilli hakemlik tartışmalarının dönüşünü gölgede bırakacak. Sadece bir hafta önce, hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü başkanı Koca’nın Rizespor maçının son anlarında sahaya girerek saldırısına uğradı ve hastaneye kaldırıldı. Koca’ya Türk Futbol Federasyonu tarafından süresiz men cezası verildi ve kulübü 54.000 sterlin para cezasına çarptırıldı ve bir sonraki beş ev maçlarını taraftar olmadan oynamak zorunda kaldı.