The Briefing: Turkey 0-3 Portugal - win secures top spot as pitch invaders target Ronaldo - The New York Times

” Türkiye 0-3 Portekiz Maçı ile Zirveyi Garanti Eden Ronaldo’ya Saldırı Yapıldı” – The New York Times

Portekiz, Euro 2024’e favori olarak girmiş bir takım olarak Türkiye’nin Dortmund’da verdikleri büyük yardıma ihtiyaçları olmadan daha iyisi yapabilirdi. Bernardo Silva’nın ilk yarıda attığı golle Portekiz kontrolü ele geçirdi, ancak maçları Samet Akaydın’ın kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçmeleri nedeniyle unutulmaz olacak Türkiye savunmasındaki karmakarışık hat nedeniyle olmuş olacak.Türkiye, bu darbeden asla toparlanmamış gibi görünmedi ve ikinci yarıda Cristiano Ronaldo’nun hazırlayarak Bruno Fernandes’ın üçüncü golünü katmasının ardından maç 3-0 sonuçlandı. Portekiz, iki maç sonunda Grup F galibi olarak tur atlayan Almanya ve İspanya’ya katılacak. Türkiye, eleme aşamasına ulaşmak için hala güçlü bir konumda ve son grup maçlarında Çek Cumhuriyeti’ne karşı yenilgiye uğramazlarsa ikinci sırada tamamlanacak.Tim Spiers ve Jacob Whitehead, maçın önemli konuşma başlıklarını analiz ediyorlar.

Portekiz, Çek Cumhuriyeti’ne karşı olan şanslı zaferlerinde disiplinsiz ve daha plansız görünüyordu, teknik direktör Roberto Martinez alışılmadık bir formasyon kullanmış ve oyuncuları alışık olmadıkları rollerde yerleştirmişti. Ancak bu maçta tam tersi durum söz konusuydu. Martinez’in 4-3-3’e dönmesiyle, Cancelo’yu sağ bek oynatarak ve defansif orta sahada Joao Palhinha’yı sahaya sürerek dengeli, akıcı, kendine güvenen ve kontrol altında görünüyorlardı. Fernandes ve Bernardo canlı ve yaratıcıydı, 41 yaşındaki Pepe savunmada büyük bir güvenlik sağladı, Cancelo ve Mendes ise delici bir genişlik sundu.

Portekiz grupu kazanarak turun 16’lık kademesinde A, B veya C grubundan gelen bir üçüncü sıradaki takımla oynayacak. Bu formda, turnuva için hedefleri çok daha ileriye taşıyabilirler. Tim Spiers

Türkiye, Almanya’da 2.9 milyon civarında Türkiye vatandaşına veya Türk kökenli kişilere sahip ve burası Türkiye’den sonra en büyük Türk nüfusuna sahip ülke. Toplantılarında 25.000 Türk seyirci vardı ve Ronaldo’nun da olduğu bu maçta destekleri olduğu gibi öfkelerini de gösterdiler. Jacob Whitehead

Portekiz ve Ronaldo’nun varlığına rağmen taraftarların sesini duyurmalarını sağlayacak kadar kalabalık olmasalar da, hala varlıklarını hissettirdiler. Ronaldo’nun oğlu, 14 yaşında bir çocuk olduğunda kutularından fotoğraf çektirmek için çıktığında, Türkiye’nin taraftarları ona yuhaladı. Daha kötüsü, kendisi için koruma numarası okunurken, stadyum spikeri yuhalamalar ve seslerle boğuldu.

Türkiye’nin sonraki adımları neler olacak?

Çarşamba, 26 Haziran: Çek Cumhuriyeti’ne karşı, Hamburg, 20:00 BST, 15:00 ET

Portekiz için sonraki adımlar neler olacak?

Çarşamba, 26 Haziran: Gürcistan’a karşı, Gelsenkirchen, 20:00 BST, 15:00 ET

Önerilen okuma

(Yukarıdaki fotoğraf: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)