Republic of Türkiye Celebrates 100 Years - Boston.gov

Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılını Kutluyor – Boston.gov

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş olup, 2023 yılında 100. yıl dönümünü kutlayacaktır. Bu tarihsel olay, yüzyıl boyunca gerçekleşen ilerlemeler, demokrasi ve kültürel çeşitliliğin kutlanmasını simgelemektedir.

Boston Türk Sanat ve Kültür Festivali, 28 yıldır devam eden geçmişi ile, Boston bölgesinde ve ötesinde farklı topluluklar arasında Türk mirasının tanıtılmasında ve anlayışın geliştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Boston ve New England bölgesindeki Türk-Amerikan topluluğu, şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel dokusuna önemli katkılarda bulunmuş ve yerel topluluklarımızın çeşitliliğini ve canlılığını artırmıştır.

Bu anlamlı 100. yıl dönümü ve 28. yıllık Boston Türk Sanat ve Kültür Festivali kutlamaları, Türk-Amerikan topluluğunun katkılarını tanımak ve onurlandırmak, aynı zamanda ABD ile Türkiye arasındaki derin dostluk ve işbirliğini kutlamak açısından önemli bir fırsattır. Bu hafta, Konsey, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 100. yıl dönümü ve 28. Yıllık Boston Türk Sanat ve Kültür Festivali’ni kutlayan bir karar aldı.

Konsey, 29 Ekim 2023 tarihini Boston Şehri’nde Türkiye Cumhuriyeti Günü olarak ilan etti ve Mülkiyet Yönetimi Departmanına, 29 Ekim 2023 Pazar günü şehir merkezinde Türkiye Cumhuriyeti bayrağını asması için talimat verdi. Bu güzel kutlamalarda Türk-Amerikan topluluğunun katkılarını ve ABD ile Türkiye arasındaki dostluğu ve işbirliğin önemini kutlamak için tüm halkı davet ediyoruz.