Yeni Şafak English

Türkiye, Kuzey Suriye’de dört PKK/YPG teröristini “etkisiz hale getiriyor”

Türk güvenlik güçleri, Milli Savunma Bakanlığı’nın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Suriye’nin kuzeyinde dört PKK/YPG teröristini “etkisiz hale getirdi”. Bakanlık, Türk askerlerinin, operasyon Zeytin Dalı bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen teröristleri “etkisiz hale getirdiğini” belirtti. “Barış ve güvenliği bozmaya çalışan PKK/YPG teröristlerinin bu saldırısına güçlü bir şekilde karşılık veriyoruz,” ifadesi kullanıldı.

Türk yetkililer, “etkisiz hale getirdi” ifadesini, söz konusu teröristlerin teslim olması, öldürülmesi veya yakalanması anlamında kullandılar. PKK/YPG teröristleri, Türk sınırına yakın olan Suriye’nin kuzeyinde saklanıyor, burada Türkiye’deki yerel halka ve yakındaki yerleşimlere saldırı planlıyor ve gerçekleştiriyorlar. Ankara, 2016 yılından bu yana sınırının hemen ötesinde bir terör koridorunun oluşmasını engellemek ve bölge sakinlerinin barışçıl bir şekilde yerleşmelerini sağlamak için başarılı bir şekilde üç anti-terör operasyonu başlattı: Fırat Kalkanı (2016), Zeytin Dalı (2018) ve Barış Pınarı (2019).

Türkiye, PKK’yı – Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak listelenmiş olan – daha 35 yıldan fazla bir süredir yürüttüğü terör kampanyasında, kadınlar, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere 40.000’den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutuyor. YPG ise PKK’nın Suriye kolu olarak biliniyor.