Türkiye After the Elections - German Marshall Fund

Türkiye Seçimler Sonrası – Alman Marshall Fonu

Türkiye’nin zorlu ekonomik durumuna rağmen, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mayıs ayında yeniden seçildi ve ittifakı parlamenter çoğunluğunu korudu. Oylama hükümette bir değişiklik getirmemiş olabilir, ancak politikada erken değişiklik işaretleri var. Erdoğan kabinesini yeniden düzenledi ve yeni maliye bakanı farklı bir ekonomik yaklaşımın sinyallerini veriyor. Dış politikada ise, cumhurbaşkanı İsveç’in NATO’ya katılımına itirazını kaldırdı ve bunu Türkiye’nin AB katılım sürecini canlandırmakla ilişkilendirdi. Ancak bu politika değişikliklerinin ne ölçüde somut olduğu belirsizliğini koruyor.

Bu gelişmeleri, Türkiye’nin AB ve ABD ile ilişkilerinin normalleşme olasılığını, Erdoğan’ın yeni döneminde Batı için ne kadar güvenilir bir ortak olduğunu ve yeni hükümetinin iç politika önceliklerini tartışmak üzere Profesör Güven Sak ile bir sohbet için bize katılın.

Etkinlikten önce hafif bir öğle yemeği servis edilecektir. Lütfen 25 Eylül’e kadar yukarıdaki butona tıklayarak RSVP yapın. Daha fazla bilgi için [email protected] adresinden Ceylan Canbilek ile iletişime geçiniz.

Bu etkinlik, Türkiye, Avrupa ve Küresel Konular Üzerine GMF-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fellowship tarafından düzenlenen bir dizi etkinlik ve analizin bir parçasıdır. Fellowship 2017 yılında başlatıldı.