Turkey XI vs Austria: Starting lineup, confirmed Euro 2024 team news, injury latest today - Yahoo Eurosport UK

Türkiye XI – Avusturya: Kadro ve Sakatlık Durumu Güncellemesi – Yahoo Eurosport UK Euro 2024 Takımı Haberleri

Bugün Türkiye, Avusturya ile oynayacakları dev Euro 2024 maçı için bazı önemli oyunculardan yoksun. Geçen haftaki dramatik ve gergin F Grubu finallerinin ardından gelen Salı günkü maç, Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ne karşı son dakikada Cenk Tosun’un attığı gol sayesinde ikinci olarak elemelerden geçmelerini sağlarken maç sonunda dokuz kişi kalan bir takıma karşı 11 sarı kart görmelerine neden oldu.

Sonucu olarak kaptan Hakan Çalhanoğlu ve defans oyuncusu Samet Akaydın’ın eksik olacağı Leipzig’deki maçta bir potansiyel çeyrek finalde cezalı duruma düşme riski olan 10 oyuncu daha bulunuyor. Turnuva boyunca sabit bir kadro oluşturamayan Türkler, sıcak ve soğuk üfleyerek bu güne kadar 3-0’lık Portekiz mağlubiyetine karşı gelen Çekler’e karşı kazandıkları maç için 8 değişiklik yaptılar.

İlk üç grup maçından ikisinde oynayan Mert Günok kaleyi koruyacakken, Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu gibi sağlam sağ bek pozisyonları kadroda yer alacak. Akaydın bu zamana kadar kadroda yer almış olsa da cezası en azından Abdulkerim Bardakçı’nın da ceza dönüşü ile çakışıyor ve Portekiz’e karşı utanç verici bir kendi kalesine gol atan oyuncu Avusturya’ya karşı sahada olacak.

Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi genç kanat oyuncuları ile oynayan Montella, son maçta bu ikilinin tekrar başlamasına karar verdi. Türkiye’nin ilk 11’i ise şu şeilde: Günok, Müldür, Demiral, Bardakçı, Kadıoğlu, Ayhan, Yüksek, Güler, Kökçü, Yıldız, Yılmaz.

Yedekler arasında ise Celik, Yokuşlu, Aktürkoğlu, Tosun, Yazıcı, Bayındır, Kaplan, Özcan, Kahveci, Çakır, Kılıçsoy, Akgün, Yıldırım var.

Saat ve tarih: 2 Temmuz 2024 Salı günü BST saat 20:00

Yer: Red Bull Arena, Leipzig

TV kanalı: ITV1

Interli orta saha oyuncusu Çalhanoğlu’nun eksikliği, Çekler’e karşı attığı açılış golü ile büyük kayıp olacak ve yerine Orkun Kökçü oynayacak. Türkiye’nin zorlu maçı heyecanla bekleniyor, bu karşılaşmayı kaçırmayın.