Alstom expands presence in Türkiye with new Engineering Centre at Teknopark Istanbul - Alstom

Türkiye’de Alstom, Teknopark İstanbul’da yeni Mühendislik Merkezi ile varlığını genişletiyor

Alstom’un küresel hizmet merkezinin bir parçası olan yeni Mühendislik Merkezi, Madrid ve Roma’daki Alstom laboratuvarları ile işbirliği içinde yazılım testi için gerçek bir laboratuvar içermektedir. Bu laboratuvar, metrolar ve ana hat hatları için yazılım değerlendirmeleri de dahil olmak üzere Türkiye’de önemli testlerin yapılmasını sağlayacaktır. Merkez ayrıca müşterilerimize yönelik eğitim kursları da sunacak, böylece işgücünü geliştirmelerine yardımcı olacak ve ülkede güçlü demiryolu uzmanlığını sürdürmemize yardımcı olacaktır.

Alstom’un AMECA bölgesinde Sinyalizasyon ve Altyapı Başkan Yardımcısı olan Boris Symchowicz, “Yeni Mühendislik Merkezi’ni Türkiye’de açarak Türkiye ile olan uzun süreli ortaklığımızı sürdürmekten heyecan duyuyoruz. Bu hamle, sadece yeteneklere anlamlı eğitim ve istihdam fırsatları sunmakla kalmaz, aynı zamanda Türkiye’deki ve ötesindeki müşterilerimize daha iyi hizmet verme kapasitemizi güçlendirir,” dedi. Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakilinc ise, “Alstom, Türkiye’de ağırlıklı olarak metro araçları, metrolar ve tramvaylar için anahtar teslimi transit sistemleri sunmak için sinyalizasyon ve tren kontrol teknolojisi sağlayıcısı olarak 70 yılı aşkın süredir Türkiye’de yer alıyor. İstanbul ofisi, Alstom’un Dijital ve Entegre Sistemler uzmanlığı için bölgesel merkez olarak hizmet vermektedir ve aynı zamanda bölgenin tümü için proje yönetimi, mühendislik, tedarik, eğitim ve bakım hizmetleri sunmaktadır.
Alstom™ Alstom Grubu’nun tescilli markasıdır.

Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda akıllı ve sürdürülebilir mobilite alanında lider bir ülke olma hedefleri olduğunu ve Alstom’un bu konuda Türkiye’yi desteklemeye kararlı olduğunu belirtti. Alstom, Türkiye’ye yönelik yatırımlarını sürdürmeyi ve ülkeyi akıllı ve sürdürülebilir mobilite alanında lider bir ülke haline getirme hedeflerine destek olmayı sürdürmeyi taahhüt ediyor.

Mühendislik Merkezi’nin yanı sıra Alstom’un Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili vurgulamak istediği önemli bir nokta ise, Türkiye’ye ve bölgeye hizmet vermek amacıyla faaliyet gösteren dijital ve entegre sistemler alanındaki uzmanlık ve hizmetleridir. Türkiye’nin demiryolu sektöründe güçlü bir tecrübeye ve uzmanlığa sahip olması, Alstom’un Türkiye’deki faaliyetlerinin temelini oluşturmaktadır. Türkiye’nin Alstom için stratejik bir partner olduğunu ve firmamızın Türkiye’deki bu stratejik ortaklığını önemsediğini belirtmek isteriz.

Bu yeni Mühendislik Merkezi, Türkiye’deki Alstom faaliyetlerinin bir parçası olarak, Türkiye’nin demiryolu sektöründeki potansiyelini desteklemeye ve geliştirmeye yardımcı olacaktır. Türkiye’nin demiryolu altyapısının büyümeye devam ettiği bir dönemde, Alstom’un bu alanda ülkeye olan bağlılığını ve desteğini vurgulamak önemlidir. Alstom’un mühendislik ve teknoloji alanındaki uzmanlığı, Türkiye’nin demiryolu sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.