Fresh controversy in Turkey as Istanbulspor leave pitch in apparent protest - Offaly Live

“Türkiye’de yeni tartışma: İstanbulspor’un sahadan protesto amaçlı çekilmesi” – Offaly Live

Ülkelarında futbol, KE Ankaragucu başkanı Faruk Koca’nın hakeme saldırmasının ardından bir kez daha halkın gundemine oturdu. Koca’nın saldırısından sadece sekiz gün sonra İstanbulspor, kendilerine penaltı verilmemesi kararını protesto etmek amacıyla sahadan çıktı. Hem de hakem Halil Umut Meler’in yüzüne yumruk atılmasının ardından futbol kamuoyunda sükûtuş ilan eden Türkiye’de futbol ligleri, saldırının ardından geri dönüşüyle dikkat çekti. Bu olaya ilişkin ciddi bir insan haklarının ihlaline karşı tepkisel bir duruş sergiledi. İstanbulspor takımı, oyuncularının sahayı terk etmesi ile maçın 73. Dakikasında durduruldu. 74. Dakikada, rakip takımın oyuncularının sahayı terk etmeleriyle maç tamamen durduruldu.

İstanbulspor oyuncuları, Florian Loshaj’ın Batista Mendy tarafından yapılan bir faulle düşmesi sonucu kendilerine penaltı verilmesi gerektiğine inandılar ve ardından Paul Onuachu’nun Trabzonspor’a gol atmasıyla 2-1 öne geçtiler. Ardından İstanbulspor takımı sahayı terk etti ve maç 73. dakikada durduruldu. Sosyal medya’da paylaşılan görüntülerde Ecmel Faik Sarialioglu’nun oyuncularına sahadan çıkma emri verdiğine dair görüntüler paylaşıldı.
Trabzonspor konuyla ilgili açıklamasında, “Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda oynadığımız İstanbulspor maçı, rakip takım oyuncularının sahadan çekilmesi nedeniyle 73. dakikada durduruldu” ifadelerini kullandı.
Meler, Rizespor’la Ankaragücü arasındaki maçta, galibiyeti garantileyen gole 7 dakika süren uzatmaların sonucunda tam zamanında verdiği, kestirme bir açıklama için ceza görmüştü. Koca, maçın ardından hakeme saldırmış ve diğer kişilerin de dahil olmalarıyla hakem yerdeyken tekmelenmişti. 59 yaşındaki Koca tutuklandı ve TFF, olaya karşılık olarak yasaklandığını belirtti. Meler ise yaralanmaları tedavi edildikten iki gün sonra hastaneden taburcu edildi.
Saldırının ardından tüm Türkiye liglerinin maçları askıya alındı. Olayın ardından TFF Koca’ya £54,000 ceza ve 5 maç kapalı kapılar ardında oynamakla cezalandırdı. Salı günkü maçlar ise, kulüp yöneticilerinin gösterilerini desteklemek için hakemlere çiçek vermesiyle başladı.