Türkiye's Trendyol becomes an e-commerce services partner to the International Olympic Committee Middle East ... - PR Newswire

Türkiye’nin Trendyol’u Uluslararası Olimpiyat Komitesi Orta Doğu için bir e-ticaret hizmetleri ortağı haline geliyor

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu Trendyol, dünya genelinde de önemli bir platform olan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) resmi “E-Ticaret Hizmetleri Ortakları”ndan biri olmuştur. Trendyol’un IOC ile ilişkisi, stratejik yatırımcısı Alibaba Group’un Dünya Genelinde Olimpik Ortaklığı kapsamında gerçekleşmiştir ve Olimpiyat işaretleri ve görsellerinin kullanımından kaynaklanan marka fırsatlarından yararlanacaktır.

Bu ortaklıkla birlikte Trendyol, IOC ile ayrı bir lisans anlaşması imzalayarak Olimpik markalı tişörtler, polo tişörtler, şortlar, elbiseler, sweatshirt’ler, beyzbol şapkaları, balıkçı şapkaları, plaj havluları ve alışveriş çantalarından oluşan özel bir koleksiyonun tasarlanması, üretimi, dağıtımı ve satışını yapma yetkisine sahip olacaktır. Bu özel koleksiyon, Trendyol platformları aracılığıyla Türkiye, Azerbaycan, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da uluslararası satışa sunulacaktır. Ürünler Türkiye’de üretilecek.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Trendyol’un IOC ile anlaşma sağlayan ilk Türk işletmesi olması büyük bir gurur kaynağıdır. Bu faaliyet, hem yerel hem de uluslararası platformlarımızı kapsıyor, Türk tasarımcı ve üreticilerin dünya sahnesinde çalışmalarını sergilemelerine olanak tanıyor ve büyük spor etkinliklerini ve takımlarını desteklemeye devam ediyor.” dedi.

Ayrıca, IOC Televizyon & Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Anne-Sophie Voumard, “IOC’nin Trendyol’u tasarım ve üretim becerilerini Türkiye’de kullanarak Olimpiyat Giysi Koleksiyonunu farklı kitlelere ve Olimpiyat hayranlarına ulaştırmak için memnuniyet duyduğunu” belirtti. Ayrıca “IOC’nin, bu anlaşmanın Alibaba sponsorluğu çerçevesinde oluşturulmasının, ana sponsorlarımızdan biri olan Alibaba’nın ortaklarıyla iş birliğini artırarak karşılıklı başarıyı artırmasını kolaylaştırdığı” açıklandı.

Trendyol’un IOC ile yaptığı iş birliği, Türkiye ve dışındaki spor ve sporculara olan uzun süredir devam eden desteğinin başka bir önemli adımıdır. Trendyol, 2021’den beri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi sponsoru olmuş ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılan çeşitli Türk sporcuları desteklemiştir. Aynı zamanda, Trendyol, Türkiye Milli Voleybol ve Futbol Takımlarının ana sponsoru ve 2023-24 sezonu için Türk Süper Lig ve 1. Lig’in başlık sponsorudur.

2010 yılında kurulan Trendyol, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu ve dünya genelinde de en başarılı e-ticaret platformlarından biridir. Türkiye’nin ilk dekacorn’u olan Trendyol, Türkiye’nin öncü Ar-Ge merkezlerinden biri olan Trendyol Tech, Türkiye’nin en hızlı büyüyen lojistik ağı Trendyol Express, anlık market ve yemek hizmeti Trendyol Go, Türkiye’nin en büyük ikinci el platformu Dolap aracılığıyla değer yaratmaya devam etmektedir. Trendyol ayrıca trendyol.com/en üzerinden Azerbaycan, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da ve Almanya için özel bir site olan trendyol.com/de üzerinden Avrupa’da 27 ülkeye ve toptan iş ortakları aracılığıyla 100’den fazla ülkeye müşteriye ulaşmaktadır. Trendyol, yerli üreticilere 100’den fazla ülkeye e-ihracat yapma imkanı sunmaktadır.