StreetInsider.com

Türkiye’nin Trendyol’u Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin e-ticaret hizmet ortağı oluyor – StreetInsider.com

Trendyol, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu ve dünyanın en üst platformlarından biri, bugün Türkiye’de ve EEA ülkelerinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin resmi “E-Ticaret Hizmetleri Ortakları”ndan biri olduğunu duyurdu.

Trendyol’un IOC ile olan ilişkisi, stratejik yatırımcısı Alibaba Group’un Dünya Çapında Olimpik Ortaklığı kapsamında yer almakta ve Olimpik markaların ve görsellerin kullanımıyla sağlanan marka fırsatlarından faydalanacaktır.
Bu ortaklıkla birlikte Trendyol, IOC ile ayrı bir lisans anlaşması imzalayarak, Olimpik markalı özel bir koleksiyonun tasarımını, üretimini, dağıtımını ve satışını yapma yetkisine sahip olmuştur. Bu koleksiyon, Olimpik koleksiyon ve Olimpiyat sembolüne özgü sanat eserlerini ve renkleri içeren tişört, polo tişört, şort, elbise, kapşonlu sweatshirt, beyzbol şapka, balıkçı şapka, plaj havlusu ve alışveriş çantalarından oluşmaktadır.
Bu özel koleksiyon, Türkiye’de Trendyol tarafından üretilecek ve Trendyol platformları aracılığıyla Türkiye, Azerbaycan, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman dahil olmak üzere uluslararası satışlar için satışa sunulacaktır.
Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Trendyol’un IOC ile anlaşma sağlayan ilk Türk işletmesi olmuş olması, büyük bir gurur kaynağıdır. Bu faaliyet, yerel ve uluslararası platform ayağımızı kapsıyor, Türk tasarımcıların ve üreticilerin dünya çapında sahne almasına ve büyük spor etkinliklerini ve takımlarını desteklemeye devam etmemize olanak sağlıyor.” dedi.
IOC Televizyon ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Anne-Sophie Voumard, “IOC, Trendyol’un Türkiye’deki tasarım ve üretim yeteneklerini kullanarak Olimpik Kıyafet Koleksiyonunu farklı kitlelere ve Olimpiyat hayranlarına ulaştırmasından memnun. Bu anlaşmanın Alibaba sponsorluğu çerçevesinde oluşmasının, ana sponsorlarımızdan biri olan partnerlerimizle işbirliğini arttırmak için kolaylık sağladığını” söyledi.
Trendyol’un IOC ile işbirliği, Türkiye ve ötesindeki spor ve sporculara verdiği uzun süreli desteğin bir diğer büyük adımını temsil etmektedir. Trendyol, 2021 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi sponsoru olmuş ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılan çeşitli Türk sporcuları desteklemiştir. Ayrıca Trendyol, Türkiye Milli Voleybol ve Futbol Takımlarının ana sponsoru ve 2023-24 sezonu için Türkiye Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsorudur.
2010 yılında kurulan Trendyol, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu ve dünyanın en üst e-ticaret platformlarından biridir. Trendyol, Türkiye’nin ilk dekakornu olma özelliğine sahip olup, Trendyol Tech adlı Türkiye’nin öncü Ar-Ge merkezini, Türkiye’nin en hızlı büyüyen lojistik ağını olan Trendyol Express’i, anlık market ve yemek teslimat servisi Trendyol Go’yu ve Türkiye’nin en büyük ikinci el platformu olan Dolap’ı sürdürerek değer yaratmaya devam etmektedir. Trendyol ayrıca trendyol.com/en adresi aracılığıyla Azerbaycan, BAE, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’daki müşterilere ve Almanya için özel bir site olan trendyol.com/de aracılığıyla 27 Avrupa ülkesine ve toptan satış ortak platformları aracılığıyla 100’den fazla ülkeye ulaşmaktadır. Trendyol, yerli üreticilerin 100’den fazla ülkeye e-ihracat yapmalarını sağlamaktadır.
Fotoğrafları ve Karşılık Görseli – https://www.prnewswire.com/news-releases/turkiyes-trendyol-becomes-an-e-commerce-services-partner-to-the-international-olympic-committee-302021078.html
KAYNAK Trendyol