Veri İhlalinden Sonra İletişim Kurmanın En İyi Yolu Nedir?

Kuruluşlar, güvenlik olaylarında etkili bir iletişim kurmanın ne kadar zor olabileceğini biliyor musun? Ashley Sawatsky, güvenlik olaylarına ilişkin tecrübeleriyle, bu konuda gerçekten yardımcı olabilecek birkaç ipucu paylaşıyor. Öncelikle, hukuk müşavirleriyle çalışmanın önemine değiniyor. Onların vereceği tavsiyeler, muhtemel problemlerin önüne geçmede büyük yardımcı olabilir. Olayın şiddetine ve şirketin büyüklüğüne bağlı olarak, uzman kriz yönetimi danışmanlarının da faydalı olabileceğini belirtiyor.

Bir güvenlik olayının ortaya çıkmasını beklemek mantıklı gelmese de, eğer ortaya çıkarsa, hızlı ve düzenli olarak güncellemeler yapmanın öneminden bahsediyor. Ayrıca, güncellemelerde aşırı bilgi yüklemesinin sorun olabileceğine dikkat çekiyor. Bir şeyin olacağına inanmak, durumu yöneterek daha fazlasını öğrenmekten daha iyidir.

İletişim kurarken spekülasyondan kaçınılmalıdır. Ayrıca, “bu bir daha asla olmayacak” gibi kesin ifadelerden de kaçınılmalıdır. Söylenenlerin desteklenebilecek şekilde olması önemlidir.

Müşteri verileriyle çalışan ekiplerin, bir güvenlik ihlali sırasında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri gerektiğini bildiriyor.

Ashley Sawatsky, SaaS dünyasına odaklanmış bir olay yönetimi ve iletişim uzmanıdır. Onun tecrübeleri ve önerileri, güvenlik olaylarının iletişim kısmında yol gösterici olabilir.