WWDC 2024 May Not Showcase Any Hardware Products As Apple’s Keynote May Be Focused On Software Previews Only - Wccftech

WWDC 2024 May Not Showcase Any Hardware Products As Apple’s Keynote May Be Focused On Software Previews Only – Wccftech

Arkadaşlar, 10 Haziran’da Apple’ın WWDC 2024 sunumuna başlaması bekleniyor ve genellikle duyurular yazılım önizlemelerine odaklanırken, şirket bazen biraz donanım açıklamalarına da yer açıyor. Maalesef, duyuruların karışımını görmek isteyenler için, yeni bir rapor bu tür duyuruların olmayacağını belirtiyor, çünkü donanım lansmanları etkinlikte gerçekleşmeyebilir.
Önceki WWDC sunumunda yalnızca yeni Mac Studio ve Mac Pro değil, aynı zamanda Apple’ın güçlü M2 Ultra yongasını da tanıtmıştı.
Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın son ‘Power On’ bülteninde, WWDC 2024’te yeni donanımların duyurulmayacağına dair hiçbir söz geçmemesi, bu sefer Apple’dan sürpriz beklemeyeceğimizi ima ediyor. Ancak, AppleInsider, Gurman’ın teknoloji devi beklenmedik bir cihaz önizlemesi yaparsa, o zaman işlerin farklı olacağını belirtiyor.
“Geliştiriciler İçin Apple Dünya Konferansı Pazartesi günü, 10 Haziran’da başlayacak. Şirket o zaman iOS 18’i ve iPad, Apple Watch, Vision Pro ve Mac yazılımlarının en son sürümlerini tanıtacak. Yeni iPhone işletim sistemi, cihazın tarihindeki en büyük yükseltme olarak içeriden değerlendiriliyor ve Vision Pro, başlığın piyasaya sürülmesinden bu yana ilk önemli yazılım güncellemesini alacak. Apple, WWDC 2023’ü Vision Pro’yu tanıtmak için kullandı, fakat bu yıl bahisler daha da yüksek. 2024 etkinliğinin yenilenmiş AI stratejisini sergilemesi bekleniyor.”
Bülten ayrıca 2024’ün ilk yarısında yeni bir Apple TV’nin geleceğini ve yonga olarak birkaç yıl önce çıkan ancak hala oldukça yetenekli olan A15 Bionic’i içereceğini belirtti. Geçen yıl durum çok farklıydı, çünkü WWDC 2023 sırasında Apple sadece yeni Mac Studio ve Mac Pro’yu değil, aynı zamanda o zaman için en güçlü yonga olan M2 Ultra’yı da tanıttı.
Küçük bir ipucu: Cupertino firması sadece 11 inç ve 13 inç M4 iPad Pro modellerini tanıttı ve birkaç ay önce en son 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerine güç veren M3, M3 Pro ve M3 Max modellerini resmen piyasaya sürdü. Yeni donanımın önizlenmesinin olası olmadığı anlaşılıyor.
Ayrıca, Apple Vision Pro’nun resmi olarak burada olmasıyla, şirketin izleyicilerine göstereceği başka bir yazılım önizlemesi daha var demektir, bu da sadece işgücü ve kaynaklarını bu alanlara daha fazla aktarması ve donanım tarafında daha az çalışanı olması gerektiği anlamına geliyor. Umuyoruz ki WWDC 2024 kendi yazılım sürprizlerinden birkaçına sahip olacak ve sunum sırasında gerekli tüm güncellemeleri sağlayacağız, o yüzden takipte kalın.