Xbox, Görünüşe Göre Yetkisiz Üçüncü Taraf Aksesuarlarını ve Denetleyicilerini Engelliyor – Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Görünüşe göre Microsoft, 12 Kasım’dan itibaren yetkisiz üçüncü taraf aksesuarların ve denetleyicilerin Xbox Series X|S üzerinde çalışmasını engelleyecek. Ancak Microsoft’un denetleyicilere yönelik onaylı üçüncü taraf programını genişletmeyi planladığı bildiriliyor.

İlk kez fark edilen Windows Merkeziİngiltere’deki bir Xbox sahibi, üçüncü taraf denetleyicisini takarken 0x82d60002 hata mesajıyla karşılaştı. Mesajda “Bağlı bir aksesuara izin verilmedi. Yetkisiz aksesuarların kullanılması oyun deneyiminizi tehlikeye atar. Bu nedenle yetkisiz aksesuarın kullanımı 11/12/2023 tarihinde engellenecektir.”

Window Central ayrıca bunun Microsoft’un onaylı üçüncü taraf kablosuz Xbox denetleyicileri için programını genişletme planlarıyla ilgili olabileceğini de bildirdi. Üçüncü tarafların kablosuz Xbox denetleyicilerini piyasaya sürmesi zorlu bir süreçti, ancak bu değişiklikler daha fazlasının piyasaya sürülmesine yol açabilir. Yetkisiz denetleyicilere uygulanan bu yeni engellemeler, Microsoft’un insanların hile yapmasına olanak sağlayacak aksesuarlara izin verme konusunda ihtiyatlı davranmasından kaynaklanıyor olabilir.

En az bir üretici, Brook Gaming, bazı ürünlerinin olduğunu kabul etti. değişiklikten etkileneceğini ve sorunu çözmek için çalıştığını söyledi. X’teki (eski adıyla Twitter) bir kullanıcı da işaret etti Bazı katılımcıların birden fazla atari çubuğu veya dövüş tahtası satın almaya gücü yetmediği için bu yeni politikanın Xbox konsollarında yürütülen yerel dövüş oyunu etkinliklerine zarar verebileceği belirtildi.

Microsoft şu ana kadar bu konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı ve politikayı tersine mi çevireceği yoksa devam mı edeceği bilinmiyor. Microsoft, olumsuz geri bildirimler nedeniyle politikalardan geri adım atmaya yabancı değil. Microsoft, 2023’de Xbox Live Gold’un fiyatını artırmayı planladı ancak hayranların tepkisini gördükten sonra bu kararı tersine çevirdi.

Burada tartışılan ürünler editörlerimiz tarafından bağımsız olarak seçilmiştir. Sitemizde yer alan herhangi bir şeyi satın almanız durumunda GameSpot gelirden pay alabilir.

oyun-1