Jose Mourinho with Fenerbahce club president (left) Ali Koc on Sunday (Yasin AKGUL)

Yeni Fenerbahçe Antrenörü Mourinho, İstanbul’da Sıcak Karşılama Alıyor – Yahoo Sports

İki kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Jose Mourinho, İstanbul’a geldi ve Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olarak tanıtılacak. Portekizli teknik adam, Porto ve Inter Milan ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ancak Ocak ayında İtalyan Serie A takımı Roma tarafından kovulmasından bu yana çalışmamıştı. Kendisini ‘Özel Birisi’ olarak adlandıran Mourinho Fenerbahçe ile 10 yıl aradan sonra yeniden şampiyonluk yaşamak istiyor.

Havaalanında Fenerbahçe taraftarları tarafından karşılanan Mourinho, daha sonra kulüp başkanı Ali Koç ile birlikte stadyumda basın karşısına çıktı. 61 yaşındaki teknik adamın kariyerindeki 11. kulüp olan Fenerbahçe’de imzaların atılması bekleniyor. İddialara göre Mourinho, iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Mourinho, Chelsea ve Inter Milan’da büyük başarılar elde etti ancak Manchester United ve Tottenham’da aynı performansı sergileyemedi. Ocak ayında Roma ile olan sözleşmesi feshedilen Mourinho, kulübü dokuzuncu sırada bulunurken ayrılmıştı. Mourinho, Roma’yı 2022’de UEFA Avrupa Konferans Ligi kupasını kazandığı ve geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finaline çıktığı başarılarla yönetmişti.

Fenerbahçe, gelecek sezon için lig şampiyonluğu için Mourinho’nun sihirli dokunuşundan faydalanmayı umuyor. Detayların Pazartesi günü yapılacak olan basın toplantısında açıklanması bekleniyor. Mourinho, heyecanla iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadığı Real Madrid ile olan bağını sürdürüyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’in Borussia Dortmund’u 2-0 mağlup etmesini yorumculuk yaparak ilan etti ve Fenerbahçe taraftarlarına “Gece Fenerbahçe taraftarları, yarın Kadıköy’de görüşmek üzere ve birlikte yolculuğumuza başlayalım” dedi.